Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis are un mesaj pentru toţi românii. De ce cad drone ruseşti în ţara noastră

Klaus Iohannis are un mesaj pentru toţi românii. De ce cad drone ruseşti în ţara noastră

De la Universitatea Columbia, New York, acolo unde se află în aceste zile pentru întâlnirea de la ONU, Klaus Iohannis a explicat de ce cad drone ruseşti în ţara noastră.

Printre altele, şeful statului a adăugat că „prin invadarea Ucrainei, Rusia încearcă să readucă revizionismul în relaţiile internaţionale, precum şi sferele de influenţă în politica globală şi regională”.

Iohannis spune că Rusia nu vrea să atace România

Preşedintele României a spus că trebuie să privim evenimentele într-un context mai amplu şi să ne întrebăm de ce atacă Rusia aceste mici porturi ucrainene.

„Am avut trei situaţii când am descoperit fragmente de drone pe teritoriul României. Din fericire, până acum nimeni nu a fost rănit şi nu au fost produse pagube, dar asta nu înseamnă că nu contează aceste evenimente.

Trebuie să privim aceste evenimente într-un context mai amplu. De ce Rusia atacă aceste mici porturi?

Apropo, avem o graniţă la Dunăre cu Ucraina care este destul de lungă Prin urmare, de ce Rusia atacă aceste mici porturi? Explicaţia, în opinia mea, este că Rusia vrea să pericliteze tranzitarea cerealelor ucrainene.

România a permis din prima să exporte cereal către cine doreşte, în principal ţărilor mai puţin dezvoltate şi exportă destule”, a afirmat Klaus Iohannis.

A zis că Rusia face „crime de război”

Klaus Iohannis susţine că aceste atacuri ale ruşilor asupra micilor porturi ucrainene pot fi catalogate drept „crime de război”.

Colegii mei au făcut nişte calculat că de la începutul războiului, din februarie anul trecut, Ucraina a explortat peste 25 milioane tone de produse agricole, în cea mai mare parte cereale.

Cele mai multe vin prin aceste mici porturi. Deci Rusia atacă aceste mici porturi să sperie oamenii, să oprească tranzitarea acestor cereale. Aceste atacuri sunt crime de război, pentru că nu atacă unităţi militare, atactă infrastructură civilă, oameni care doar lucrează în aceste porturi.

Dar să fie afectate zone ale României este destul de inacceptabil şi protestăm împotriva acestui lucru. Am discutat cu aliaţii noştri şi au întărit securitatea aeriană în zona noastreă.

Bineînţeles că Rusia nu atacă direct România, dar dacă ajung aceste fragmente de drone pe teritoriul în România atunci este o problemă reală”, a mai zis Iohannis.

Şeful statului a mai punctat, joi, că „lansând invazia asupra Ucrainei, Rusia a contestat, în mod direct şi violent, ordinea globală creată după sfârşitul Războiului Rece”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: