Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei”

Klaus Iohannis, condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei”

Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii care ajută refugiații ucraineni

Klaus Iohannis, mesaj ferm după ce Putin a atacat Ucraina. Președintele României a condamnat decizia lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina. Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei, iar Iohannis a transmis un mesaj ferm, pe rețelele de socializare. Acesta anunță că România nu este în pericol, iar cetățenii nu au niciun motiv de îngrijorare.

Klaus Iohannis, condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei”

Președintele României, Klaus Iohannis a condamnat ferm atacul armat ordonat de Vladimir Putin asupra Ucrainei. Președintele rus a decis să atace Ucraina în timpul nopții, iar în prezent, au loc mai multe explozii în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa. Klaus Iohannis a condamant aceste acțiuni, mărturisind că Rusia ar trebuie să își oprească atacurile. „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o nouă încălcare foarte gravă a legilor internaționale, a suveranității și integrității Ucrainei. Această agresiune va atrage o reacție puternică din partea comunității internaționale, cu consecințe majore și costuri mari”, a transmis președintele Klaus Iohannis joi dimineață pe Twitter, după ce Rusia a invadat Ucraina.

De asemenea, liderul statului consideră că Rusia încalcă „flagrant principiile de drept internațional, în special a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”. Iohannis îi asigură pe românii din Ucraina că vor primi asistenta consulara.

„Solicit oprirea imediată, integrală și necondiționată a agresiunii militare ruse, retragerea tuturor forțelor ruse din Ucraina și încetarea oricăror presiuni la adresa Ucrainei! Totodată, fac un apel la responsabilitate, la evitarea de pierderi de vieți omenești și afectarea în orice fel a siguranței civililor.Îi asigur pe toți cetățenii români de pe teritoriul Ucrainei că România, inclusiv prin misiunile sale diplomatice și consulare, este pregătită să ofere asistența consulară necesară. Niciun cetățean al României nu are motiv să se teamă! Cetățenii României, ca stat membru al Alianței Nord-Atlantice, beneficiază pe deplin de cele mai ample garanții de securitate din istoria sa. ilegal. În coordonare deplină cu aliații și partenerii săi din cadrul NATO și UE, România va impune măsuri ferme și substanțiale de răspuns. Ne exprimăm solidaritatea deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean confruntat cu agresiunea Federației Ruse și reafirmăm sprijinul deplin al României pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.”

Președintele Vladimir Putin a anunțat războiul împotriva Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Ucraina. La scurt timp după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Harkov sau Odesa.

URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul.Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni.Nu vom mai permite așa ceva. Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe.Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare.Politica SUA este reținerea Rusiei, pentru noi este o întrebare legată de viață și moarte. Este linia roșie despre care am vorbit.Au trecut linia roșie.Am luat decizia pentru o operaţiune militara„, a fost anuntul facut de Vladimir Putin.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: