Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, declarații despre carantinarea țării! Ce spune despre această posibilitate

Klaus Iohannis, declarații despre carantinarea țării! Ce spune despre această posibilitate

Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, despre carantinarea țării. Președintele a dat asigurări că nu se poate discuta despre un ”lockdown”, dar se caută măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. 

 

 

Klaus Iohannis: ,, A închide țara nu e o soluție”

 

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că închiderea țării nu este o soluție în perioada crizei sanitare.  Președintele asigură că se caută în continuare soluții pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Șeful statului a declarat că virusul poate fi ținut în frâu prin respectarea măsurilor. ,,Nu discutăm despre închiderea tuturor activităților, despre lockdown. Este nevoie să găsim un fel de a continua, cu toate că avem această pandemie. În această abordare încadrăm și continuarea democrației în România. Trebuie să avem grijă să creștem numărul de locuri la ATI la spitalele Covid. A închide țara nu e o soluție. Ce am face? Închidem țara 2 săptămâni, apoi iarăși o luăm de la zero. Trebuie să găsim un just echilibru”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a menționat în timpul conferinței de presă de miercuri că plasarea în carantină a Capitalei trebuie să vină din partea experților: „Propunerea de carantinare trebuie să vină de la experți. Eu nu-mi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului”

Iohannis a declarat că situația epidemiologică din acest moment este una îngrijorătoare, motiv pentru care pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, februarie sau martie anul viitor, așa cum mulți au lăsat să se înțeleagă.

Întrebat de jurnaliști despre o posibilă testare în masă, șeful statului a declarat că  ,,nu se poate face în România, nu avem personal pentru așa ceva”.

 

 

Alegerile parlamentare nu vor fi amânate

 

 

Klaus Iohannis consideră că alegerile parlamentare nu pot fi amânate. Data alegerilor parlamentare rămâne aceeași, 6 decembrie. ,,Intrăm în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, dată care a fost deja stabilită conform legii. Am observat că unii politicieni propagă ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor și că acestea se pot amâna. Vreau să fie clar pentru toată lumea că alegerile parlamentare nu se pot amâna. Ele reprezintă singura opțiune demoratică validă, care să ne permită să avem un nou legislativ legitimat prin votul cetățenilor”, a declarat șeful statului.

Iohannis nu a ezitat să atace Partidul Social Democrat, considerând că actuala majoritate PSD-istă este ,,ilegitimă și nu mai reprezintă voința românească”. 

Iohannis a mai declarat în cadrul conferinței că o posibilă amânare ar da posibilitatea unui partid să se simtă mai pregătit pentru câteva luni. ,,Alegerile trebuie să aibă loc la termen, e fundamental pentru modul în care vom gestiona pandemia și pentru perioada post-pandemie, de reconstrucție”.

Șeful statului nu a ezitat să aducă în discuție și numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. ,,PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid toxic”, a mai declarat Iohannis.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: