Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, declarații în ziua recordului de COVID-19. „Alegerile nu trebuie amânate”

Klaus Iohannis, declarații în ziua recordului de COVID-19. „Alegerile nu trebuie amânate”

Klaus Iohannis, declarații în ziua recordului de COVID-19

Președintele României a făcut declarații în ziua în care a fost raportat un nou număr mare de cazuri de coronavirus, miercuri fiind înregistrate 4.848 de cazuri în ultimele 24 de ore. Președintele a atacat în primă fază partidul PSD, după care a vorbit despre situația critică în care România se află din cauza pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis, declarații în ziua recordului de COVID-19. „Alegerile nu trebuie amânate”

Președintele României, Klaus Iohannis a făcut declarații miercuri, după ce autoritățile au raportat 4.848 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

La începutul conferinței de presă, președintele a atacat membrii PSD și a menționat că alegerilor vor continua pe 6 decembrie. Totodată, șeful statului a spus că se intră în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare, precizând că data de 6 decembrie a fost deja stabilită conform legii. „Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit. Ele trebuie să aibă loc la termen. E fundamental pentru modul în care vor gestiona pandemia,d ar și pentru perioada post-pandemie, pentru reconstrucție, să avem o majoritate parlamentară solidă pentru reforme absolut necesare dezvoltării României‘, a spus acesta.

Iohannis i-a atacat pe cei care propagă ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor și că acestea se pot amâna. Ei bine, abia după ce a atacat PSD, Iohannis a vorbit și despre situația critică în care România se află.

Pandemia nu va lua sfârșit

Klaus Iohannis a subliniat faptul că pandemia de coronavirus nu se va sfârși în ianuarie, nici în restul lunilor, motiv pentru care amâncare alegerilor parlamentare nu ar avea rost. Pentru că România se află într-o criză sanitară, aceste alegeri sunt necesare pentru ca țara să nu rămână fără putere. Acesta a menționat că votarea nu reprezintă riscuri,însă campania electorală trebuie stabilită foarte atent, pentru a limita răspândirea virusului ucigaș. „Firesc, sunt preferabile și mai sigure pentru toți evenimentele virtuale. Le recomand candidaților să se orienteze spre canalele alternative în locul metodei din ușă în ușă. Solicit autorităților să fie mult mai vigilente să nu permită sub nici o formă abaterea de la reguli. Orice abatere trebuie aspru pedepsită a declarat Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: