Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, declarații la Cotroceni. „România va ieşi cu bine din această criză”

Klaus Iohannis, declarații la Cotroceni. „România va ieşi cu bine din această criză”

Klaus Iohannis declaratii

Președintele României a avut marți, 6 mai o discuție cu reprezentanți ai mediului de afaceri în legătură cu măsurile de relansare economică. Klaus Iohannis a precizat că revocarea din funcție a lui Koveși a fost ilegală.

Declarațiile Președintelui României

Klaus Iohannis a declarat în urmă cu câteva minute că revocarea din funcție a Laurei Codruța Koveși a fost ilegală. De accea, Iohannis a cerut Curții Constituționale a României să revizuiască deciziile luate pe simple declarații.

Totodată, șeful statului a menționat că Parlamentul nu este capabil să ia decizii importante pentru protejarea tuturor cetățenilor.

Astăzi CEDO a decis ca dnei Kovesi i-au fost încalcate drepturi fundamentale, in urma deciziei CCR de revocare a sa din functie de procuror sef al DNA. CCR a decis atunci revocarea sa, la propunerea unui ministru al justitiei de foarte trista amenintire. O asemenea decizie fără precedent nu poate rămâne fără consecințe. Credibilitatea CCR, afectată oricum de unele decizii controversate, e și mai puternic zdruncinată. CCR are obligația să revizuiască de îndată orice decizii luate pe simple declarații. Parlamentul actual a dovedit că nu este capabil să ia decizii pentru protejarea cetățenilor.Însă nu mă îndoiesc că românii vor sancționa PSD prin vot pentru toate aceste acțiuni extrem de grave „, a spus Iohannis.

Iohannis mesaj pentru companii și investitori

Iohannis a vorbit și despre relansarea economică din România, susținând că la acest moment reprezinta  prioritatea României.

Șeful statului a declarat că în momentul de față, antreprenorii au probleme reale și nu pot fi abandonați de autorități. Conform acestuia, înaintea decretării stării de urgență a fost creat un grup de lucru la nivelul Guvernului unde mediul de afaceri participă.

Totodată, Președintele României a anunțat că pericolul nu a trecut, motiv pentru care redeschiderea restaurantelor, hotelurilor și turismului se va face treptat. În ceea ce privește șomajul tehnic, IOhannis a declarat că acesta va fi păstrat și după 14 mai.

Vom păstra şi după 14 mai şomajul tehnic, dar vom introduce şi măsuri pentru munca flexibilă care să permită reluarea activităţii în sectoarele mai afectate. Vor continua să fie aplicate schemele de ajutor de stat, cum sunt cele destinate IMM-urilor, dar vom avea şi scheme de sprijin pentru companiile mari afectate de criză”, a declarat Președintele României.

Spre final, președintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj companiilor și investitorilor, susținând că a solicitat mediului de afaceri să fie un partener constructiv în relansarea economică a României.

Vreau să transmit un mesaj de încredere companiilor şi investitorilor. România va ieşi cu bine din această criză. Convingerea mea este că dialogul transparent este calea de relansare economică şi dezvoltare durabilă. Asta este cu atât mai important într-o perioadă de criză profundă, ca cea de acum„a  mai spus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: