Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, despre actuala criză politică. „România continuă să fie o țară stabilă”

Klaus Iohannis, despre actuala criză politică. „România continuă să fie o țară stabilă”

Klaus Iohannis, despre actuala criză politică

Klaus Iohannis, despre actuala criză politică. În urmă cu câteva zile a izbucnit criza politică în România, iar lucrurile s-au complicat și nu se știe spre ce se îndreaptă lucrurile. În acest caz a intervenit și președintele țării, care a transmis un mesaj oferind asigurări că vor fi găsite cele mai bune soluții.

Klaus Iohannis, despre actuala criză politică. „România continuă să fie o țară stabilă”

Klaus Iohannis, despre actuala criză politică. Președintele României a intervenit în scandalul politic care are loc de câteva zile. Este vorba despre o criză politică declanșată de ruptura dintre PNL și USR PLUS. Klaus Iohannis a transmis că va găsi cele mai bune soluții pentru a clarifica situația. „În România, se respectă valorile democratice, Constituția țării și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euroatlantic. Acesta este mesajul pe care vă rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră.România continuă să fie o țară stabilă, care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate!

Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru a depăși actuala criză politică și a continua o guvernare pentru dezvoltarea României”, a declarat Klaus Iohannis marți, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile

În dimineața zilei de marți, cei șase miniștri USR PLUS și-au depus demisiile la Secretariatul General al Guvernului. „În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, arată un mesaj transmis de copreședintele USR PLUS Dan Barna, pe Facebook.

Dimineață, miniștrii USR PLUS au sosit la Guvern unde și-au depus demisiile. Prima a fost Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, urmată de vicepremierul Dan Barna și ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Ulterior au ajuns și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă și ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Aceștia au cerut plecarea premierului Florin Cîțu, iar pentru că acesta refuză să plece, „Am decis că nu putem merge mai departe cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna. Premierul a spus că cei de la USR PLUS s-au comportat ca niște copii răsfățați, folosind o schemă Dragnea. „Eu nu am văzut nimic, haideți să vedem întâi documentele și discutăm”, a spus Florin Cîțu. „Să vedem documentele întâi, dar eu cred că răul cel mai mare pentru România a fost făcut atunci când ei s-au asociat cu AUR, atunci a fost cel mai mare rău”, a adăugat Florin Cîțu, întrebat luni seara cum comentează retragerea miniştrilor USR PLUS din guvern.

Co-președintele USR-PLUS a criticat modul în care PNL și PSD au lucrat împreună în parlament pentru a bloca stabilirea moțiunii de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR. Anterior, purtătorul de cuvânt al partidului a acuzat PNL că urmărește refacerea USL alături de PSD. „Cei de la PSD şi PNL au boicotat această şedinţă. Dincolo de declaraţiile domnului Ciolacu, de astăzi, echipa câştigătoare are un nou membru: domnul Marcel Ciolacu. Pare că a fost recrutat de domnul Cîţu”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: