Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu, despre facturile mari ale românilor la gaze și curent: „Vom compensa o parte”

Florin Cîțu, despre facturile mari ale românilor la gaze și curent: „Vom compensa o parte”

Premierul Florin Cîțu a spus că TVA-ul va rămâne în continuare în facturile românilor de la gaze și curent, după ce Asociaţia Furnizorilor de Energie a cerut eliminarea ei, având în vedere sumele mari pe care le primesc de plată oamenii, în ultima perioadă. În schimb, Florin Cîțu promite compensarea facturilor la iarnă.

Florin Cîțu, despre facturile mari ale românilor la gaze și curent: „Vom compensa o parte”

Florin Cîțu a explicat că nu se ia în calcul eliminarea TVA-ului din facturile la energie deoarece nu vrea să umble la sistemul fiscal, din cauză căe dificil de revenit asupra lui şi implicaţiile sunt total diferite”. Totuși, premierul spune că la iarnă facturile la gaze și curent ale românilor vor fi compensate de Executiv.

”O soluţie ca aceasta este o soluţie foarte dură sau o soluţie permanentă, pentru o problemă temporară. Sunt de acord şi am venit cu soluţia de a aduce mai aproape implementarea legii consumatorului vulnerabil în loc de octombrie 2022, o să fie de la 1 ianuarie 2022. În acelaşi timp, avem o soluţie de a compensa parte din factură pentru lunile de iarnă anul acesta pentru mai mult decât consumatorul vulnerabil. Avem soluţii.

Nu vreau să umblu la sistemul fiscal pentru că apoi e dificil de revenit asupra lui şi implicaţiile sunt total diferite. Dar vom susţine în această iarnă consumatorii, consumatorul vulnerabil şi mare parte a populaţiei să treacă peste această iarnă şi să nu aibă un impact creşterea preţurilor. Vom compensa o parte din factură. Multe din aceste companii au avut profituri mai mari decât se aşteptau aşa că sunt sigur că există resurse pentru a susţine”, a explicat Florin Cîţu într-o conferință de presă la Botoșani.

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER) scrisoare deschisă către Guvern

Mai exact, în urmă cu câteva zile, Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER) a trimis o scrisoare deschisă Guvernului, Paramentului, ANRE şi Consiliului Concurenţei prin carea le-a solicitat eliminarea TVA şi accizele din facturile de utilităţi. Tototdată, AFER le-a solicitat ca să asigure asigure cadrul pentru a se investi în noi capacităţi de generare de energie electrică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: