Redactia.ro
Home » Știri » Scumpiri la gaze din toamnă! Companiile deja trimit notificări despre creșterea prețurilor

Scumpiri la gaze din toamnă! Companiile deja trimit notificări despre creșterea prețurilor

Scumpiri la gaze din toamnă! Companiile deja trimit notificări despre creșterea prețurilor

Prețurile la gazele naturale vor exploda din toamnă. Furnizorii au început deja să transmită notificări către clienți. Astfel, după data de 1 noiembrie, factura la gaze va fi mai mare cu o medie de 90 de lei pe lună.

Scumpiri la gaze din toamnă! Companiile deja trimit notificări despre creșterea prețurilor

Au apărut vești proaste pe români! Din toamnă, prețurile la gazele naturale vor crește considerabil. Furnizorii au început deja să transmită notificări către clienți. Astfel, după data de 1 noiembrie, factura la gaze va fi mai mare cu o medie de 90 de lei pe lună.

De exemplu, un client care nu şi-a ales o ofertă nouă de gaze şi a acceptat tacit condiţiile de până acum a primit recent o propunere de tarif nou, de la cel mai mare furnizor de gaze. Este cu 40% mai mare faţă de cel curent.

În notificarea trimisă către un client, compania furnizoare spune că modificarea preţului vine după ce a avut loc o creştere fără precedent pe piaţa de achiziţie de gaze, atât în România, cât şi în Europa. Asta după ce, în ultimul an, gazele s-au scumpit deja, în medie, cu 20 de procente, potrivit Institutului de Statistică. Pus în fata scumpirilor, clientul poate să accepte oferta sau poate să ceară una nouă, ori să schimbe, fără niciun cost, furnizorul. Pe site-ul Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei veţi găsi un comparator de preţuri, potrivit stiripesurse.ro.

Într-un răspuns către Ştirile Pro TV, compania furnizoare spune că majorarea, aplicată de la 1 noiembrie, înseamnă ”pentru o gospodărie cu un consum mediu anual de 10 MWh, o creştere de 90 de lei pe lună de iarnă.”

Ce se întâmplă cu românii care nu-și plătesc la timp facturile la gaze și lumină

După ce în 2020, pe perioada stării de alertă, s-a hotărât ca furnizorii de curent, gaze, apă, canalizare și salubritate să nu debranșeze clienții de la aceste nevoi, se pare că unii români profită. Mulți dintre ei nu-și mai plătesc facturile la timp, așa că autoritățile au venit cu o nouă măsură.

Autoritățile propun ca în următoarea perioadă, cei care profită de acest lucru să fie debranșați, adică să li se întrerupă accesul la aceste utilități. Până la intrarea în vigoare a legii, rămâne regula stabilită anul trecut, și vor fi  păsuiți timp de trei luni, scrie avocatnet.ro

Ministerul Energiei a venit cu această regulă, iar reprezentanții au punctat faptul că debranșarea se va face doar în cazul furnizării de gaze sau electricitate. Acest lucru ar urma să se întâmple imediat după încetarea stării de alertă. Potrivit articolului 72 al OUG 70/2020, “[p]e perioada stării de alertă, operatorii de transport și distribuție energie electrică și gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situația în care este incident un motiv de debranșare/deconectare, amână efectuarea acestei operațiuni până la încetarea stării de alertă”. Reamintim că, conform protocolului, pentru ca această lege să fie valabilă, ea trebuie adoptată de Guvern și apoi publicată în Monitorul Oficial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: