Redactia.ro
Home » Home » Klaus Iohannis, despre vaccinarea anti-Covid: ”Să acţionăm mai intens şi în zona rurală”

Klaus Iohannis, despre vaccinarea anti-Covid: ”Să acţionăm mai intens şi în zona rurală”

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a făcut, marți, noi declarații despre campania de vaccinare. Șeful statului spune că procesul de imunizare al românilor ”merge foarte bine”, doar că trebuie acționat mai mult în zona rurală. Președintele face apel la autoritățile locale să-i convingă pe oameni să se lase vaccinați.

Klaus Iohannis, despre vaccinarea anti-Covid: ”Să acţionăm mai intens şi în zona rurală”

Klaus Iohannis spune că vaccinarea în România decurge foarte bine în momentul de față. Șeful statului este mulțumit  de desfășurarea maratoanelor de vaccinare și crede că ar trebui acționat mai mult în zona rurală. ”Este important să mergem noi către oameni!”, a declarat șeful statului.

„Este evident, campania merge bine! Maratoanele de vaccinare au fost un succes, dar pentru a continua nivelul ridicat de vaccinare trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. De succesul vaccinării unui număr cât mai mare de români depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice şi construirea României post-pandemice”, spune Klaus Iohannis.

Președintele consideră că trebuie acționat mai intens în mediul rural, în ceea ce privește vaccinarea, iar localnicii ar trebui mai informați, prin metoda ”din poartă-n poartă”. De asemenea, Iohannis a mai precizat că trebuie găsită o metodă de vaccinare și la locul de muncă sau în spațiile recreative.

„Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acţionăm mai intens şi în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil. Oamenii trebuie să fie informaţi, în localităţile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esenţiale pentru a creşte ritmul de imunizare şi în mediul rural. Este important să mergem noi către oameni, iar autorităţile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilităţi de vaccinare atât la locul de muncă, cât şi în spaţiile recreative”, adaugă şeful statului.

Potrivit lui Klaus Iohannis, pandemia nu va dispărea până când vaccinarea nu se va face într-un procent foarte mare.

„Pe termen mediu, scopul este, bineînţeles, acela de atinge pragul critic de imunitate care să stopeze definitiv transmiterea comunitară a virusului. Atrag atenţia asupra unui potenţial pericol, poate nu îndeajuns de bine conştientizat sau explicat. Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut şi că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzaţie de securitate! Până când nu vom fi imunizaţi într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinaţi de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat. Aşadar, dragi români, nu ezitaţi să vă vaccinaţi”, afirmă Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre școli

De mâine, elevii din Capitală vor merge fizic la ore, după ce rata de infectare a ajuns la  0,89 la mia de locuitori. Despre această situație, Klaus Iohannis spune că deciziile care s-au luat până acum în educație, au fost pentru ca elevii să se poată întoarce la școală.

„Deciziile în educaţie, în toată această perioadă dificilă a luptei cu pandemia, s-au luat pe baza unor scenarii legate în mod direct de incidenţa şi rata de infectare de la nivelul fiecărei localităţi. Ne aflăm, iată, aproape de momentul în care majoritatea elevilor, indiferent de clasă, îşi pot relua orele în format fizic. Ne dorim ca acest lucru să rămână neschimbat până la finalul anului şcolar, toţi copiii să îşi poată finaliza cursurile în băncile şcolilor”, precizează Iohannis.

Klaus Iohannis a vorbit și despre sectorul cultural, unul extrem de afectat de pandemie. El speră ca artiștii să-și desfășoare spectacolele așa cum și-au dorit până acum.

„Este evident rolul important pe care îl are cultura în revenirea la normalitate. Mă bucur că sunt proiecte pilot în acest domeniu şi sper că în curând artiştii îşi vor putea relua contactul nemijlocit cu un public cât mai larg. I-am cerut în mod expres ministrului Culturii să fie deschis la toate soluţiile care sunt sigure din punct de vedere sanitar şi care îi pot ajuta pe cei din industria spectacolelor, unul dintre domeniile cele mai afectate de restricţiile impuse de pandemie. Mă bucur că sunt proiecte foarte bune pregătite şi sunt foarte convins că, în săptămânile care urmează, campania de vaccinare va primi noi forme atractive şi sper foarte mult că putem să-i convingem pe majoritatea românilor să se vaccineze” conchide Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: