Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, discurs dur la începerea anului şcolar: „Copiii resimt efectele negative ale corupţiei”

Klaus Iohannis, discurs dur la începerea anului şcolar: „Copiii resimt efectele negative ale corupţiei”

klaus iohannis

Klaus Iohannis a avut un discurs dur la adresa clasei politice, odată cu începerea anului şcolar.

De multe ori, copiii sunt cei care resimt efectele negative ale corupţiei sau ale nepăsării statului, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de deschidere a noului an de învăţământ de la Şcoala „Ferdinand I”.

Vântul i-a dat bătăi de cap lui Carmen Iohannis în prima zi de școală. Ce outfit a abordat

Este imperativ ca respectul să fie în centrul procesului de educaţie din şcoli. Şi când spun asta mă refer la respectul pe care îl datoraţi profesorilor voştri, dar şi la respectul cu care profesorii, la rândul lor, au obligaţia să vă trateze. Toţi copiii, fără niciun fel de discriminare, trebuie să se simtă la şcoală încurajaţi, protejaţi şi în siguranţă„, a afirmat şeful statului, ptreluat de Agerpres.

El a vorbit despre efectele pe care corupţia o are asupra copiilor români. „Din nefericire, în România nu suntem încă în această situaţie, iar de multe ori copiii sunt cei care resimt efectele negative ale corupţiei sau ale nepăsării statului„, a punctat el.

Preşedintele a subliniat că „autorităţile au datoria de a crea un mediu sigur în clase, însă multe şcoli din ziua de astăzi nu au nici măcar un serviciu de pază funcţional”.

Este tot de datoria autorităţilor să asigure un drum sigur către şcoală. Dar iată că şi aici există tergiversări în organizarea şi decontarea transportului elevilor, ba, mai mult, există demersuri ale Guvernului care scot transportul rutier judeţean din aria serviciilor publice„, a spus el.

Conform preşedintelui, „copiii sunt expuşi riscurilor atât în interiorul şcolii, cât şi în drumul către şcoală„.

Aceste dovezi de nepăsare trebuie să înceteze. Avem nevoie de o normalizare a modului în care interacţionăm cu instituţiile statului, iar această normalizare poate fi făcută doar prin educaţie şi împreună cu oamenii cărora le pasă şi care acţionează. Nimic nu se schimbă de la sine. Toţi cei care au puterea de a contribui la schimbare au responsabilitatea să o facă„, a afirmat şeful statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: