Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, încă fără reacție după votul împotriva aderării României la Schengen

Klaus Iohannis, încă fără reacție după votul împotriva aderării României la Schengen

Klaus Iohannis, încă fără reacție după votul împotriva aderării României la Schengen

Klaus Iohannis, încă fără reacție după votul împotriva aderării României la Schengen. Iată detaliile și primele reacții!

Klaus Iohannis, încă fără reacție după votul împotriva aderării României la Schengen

Klaus Iohannis este încă înmărmurit, la mai bine de o oră de când Consiliul JAI a decis ca România să rămână în continuare în afara spațiului Schengen. Decizia a fost aunțată „pe surse” în jurul orei 15.30 și oficial înaintea orei 16.00, de către comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson. Președinte României a rămas fără glas și însă nu a ieșit în fața românilor pentru a oferi o reacție după votul împotriva aderării României la Schengen din partea Austriei și a Olandei.

Intrarea României în spațiul Schengen nu a fost aprobată

Intrarea României în spațiul Schengen a fost blocată de către Austria și Olanda. Austria și-a menținut până la capăt poziția așadar a intrat împotriva intrării României în spațiul Schengen. În total, au fost înregistrate 25 de voturi în favoarea României și două voturi împotrivă, din partea Austriei și Olandei.

„Austria a votat împotriva României. Olanda a votat împotriva Bulgariei dar, pentru că nu s-a făcut această decuplare între cele două țări, votul Olandei a mers împotriva României”, a subliniat corespondentul Antenei 3.

Olanda a ținut să fie consemnat în minuta ședinței faptul că ea nu a votat împotriva intrării României în spațiul Schenghen. Vă reamintim faptul că România și Bulgaria au fost blocate și în anul 2011 din a intra în spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu:„Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Puțin”

„Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea și stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni și să servească – în schimb – intereselor Rusiei.

Este clar că Austria s-a decuplat de Europa. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european”, a reacționat pe Facebook.

Kelemen Hunor: „O decizie mizerabilă!”

„O decizie mizerabilă! Astăzi, Consiliul miniştrilor europeni de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) a respins aderarea României la spaţiul Schengen. Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil (…)

O decizie mizerabilă împotriva fiecărui cetăţean român, împotriva tuturor comunităţilor din România, împotriva bunului simţ, împotriva legilor care guvernează libertatea de mişcare în interiorul Uniunii Europene”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: