Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, mesaj important pentru români: „Haideți să-i protejăm pe pensionarii noștri”

Klaus Iohannis, mesaj important pentru români: „Haideți să-i protejăm pe pensionarii noștri”

Mesaj Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru toți românii în legătură cu criza produsă de coronavirus, după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor luate cu prim-ministrul, Ludovic Orban.

Mesajul Președintelui României

„Depinde de noi toți să respectăm măsurile luate. Haideti să-i protejăm pe pensionarii noștrii”, a declarat Iohannis.

-Din păcate, în România avem aproape 2000 de cazuri de persoane infectate. Este deja foarte mult. Trebuie ca împreunpă să ne străduim să îngrădim răspândirea virusului. Respectați indicațiile autorităților.

– Evitați orice contact fizic. Trebuie să reușim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus.

– Am avut o ședință cu premierul Orban și mai mulți miniștri. În lume se găsesc tot mai greu materialele de protecție. Am început cu câteva săptămâni în urmă să identificăm producători români. Primele rezultate nu au întârziat să apară.

– Mă adreseza antreprenorilor noștri: fiți proactivi. Suntem interesați să promovăm produse românești. Este o oportunitate pentru români în această perioadă.

Președintele Iohannis  s-a întâlnit cu Orban

Luni, șeful statului s-a întâlnit la Cotroceni cu prim-ministrul României, Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri, pentru a evalua măsurile cu privire la gestionarea epidemiei de coronavirus.

Conform unui comunicat, la ședință au participat Vasile Cîțu, ministrul Finanțelor, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale. Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

După terminarea ședinței, președintele României a susținut o declarație de presă, transmisă Live, pentru a le transmite românilor să aibă grijă de sănătatea lor și a celor dragi și să fie uniți în această criză produsă de COVID-19.

Șeful statului a precizat că în cadrul ședinței s-a discutat și despre materialele de protecție. Acesta a declarat că există deja firme care produc măști, halate. iar alți producători încep să lucreze pentru secțiile de urgență.

De asemenea, Iohannis le-a cerut antreprenorilor să fie proactivi, și să vină cu idei către Guvern pentru a promova produsele românești în această perioadă de carantină.

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus confirmate în prezente este de 1.952, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 44.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: