Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis nu mai merge la Sibiu! Care este motivul

Klaus Iohannis nu mai merge la Sibiu! Care este motivul

Iohannis, despre vaccinul anticovid

În timpul vizitei la Institutul Fundeni, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu intenționează să se mai deplaseze la Sibiu pentru umătoarea perioadă, orașul fiind în carantină. 

Klaus Iohannis nu mai merge la Sibiu

Președintele Klaus Iohannis a fost duminică într-o vizită la Institutul Fundeni unde a ținut o conferință de presă. Acesta a răspuns la întrebările jurnaliștilor cu privire la carantinarea localităților în România, dar și despre numărul de paturi de la ATI.

Întrebat dacă va crește capacitatea paturilor de la secția ATI, președintele a răspuns că se face asta în fiecare săptămână.

”Din aprilie și până acum paturile de la ATI s-au dublat. Pornind de la un număr deja destul de mare de paturi de la ATI, însă se vede că, din păcate, nu este încă suficient. În fiecare săptămâmă, prin efortul medicilor, se adaugă zeci de noi paturi la ATI, și vom continua în acest timp. Vrem ca la acest capitol să fim cu un pas înaintea pandemiei de coronavirus”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, acesta a fost întrebat și dacă se va mai deplasa în orașul Sibiu, acolo unde are familia, acum că acesta este în carantină din cauza numărului mare de infectări. Klaus Iohannis se deplasa periodic la Sibiu, aproape în fiecare weekend, potrivit stirileprotv.ro.

“Dacă ne-am întâlnit în Bucureşti, vă daţi seama că nu am fost în Sibiu. Nu am de gând să merg în Sibiu atâta timp cât este carantinat. Motivul principal e că avem foarte mult de lucru aici şi cred că e mai important să mă ocup de aceste probleme decât să îmi petrec week-end-ul la Sibiu”, a răspuns Klaus Iohannis.

Oraşul Sibiu este în carantină din 16 noiembrie

Oraşul Sibiu este de luni în carantină pentru două săptămâni. Localnicii pot ieși din casă doar în baza declarației pe proprie răspundere sau adeverinței de serviciu. Între orele 10 și 13 doar cei peste 65 de ani vor putea să-și facă aprovizionarea. În weekend, magazinele nealimentare și mall-urile vor fi toate închise, iar în timpul săptămânii se închid la ora 20.

Județul Sibiu a depășit rata de infectare de 8, fiind înregistrate 8,17 cazuri la mia de locuitori. Acest lucru vine la o zi după ce au fost anunțate noile măsuri, și anume, carantina în municipiu și în alte trei localități.

Mai mult, și Clujul a înregistrat o incidență de 7,66 la mia de locuitori. Al treilea județ ca rată de infectare este Timiș, cu 6,63 de cazuri la mia de locuitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: