Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis s-a oferit să fie vaccinat. De ce l-au oprit specialiștii

Klaus Iohannis s-a oferit să fie vaccinat. De ce l-au oprit specialiștii

Klaus Iohannis s-a oferit să fie vaccinat

Klaus Iohannis s-a oferit să fie vaccinat. Președintele a vrut să se vaccineze în prima etapă a campaniei, alături de mai mulți români, dar specialiștii nu l-au lăsat. Ulterior, președintele României a anunțat că se va vaccina în a doua etapă de vaccinare. Care a fost motivul?

Klaus Iohannis s-a oferit să fie vaccinat. De ce l-au oprit specialiștii

Klaus Iohannis s-a oferit să fie vaccinat. Președintele Klaus Iohannis a uimit când a anunțat că vrea să se afle printre primii români vaccinați împotriva coronavirusului. Decizia sa a fost însă oprită de specialiștii care i-au explicat liderului de ce nu este bine să se vaccineze în prima etapă. Klaus Iohannis s-a oferit să fie vaccinat. Potrivit Digi24, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID19, Valeriu Gheorghiță i-a explicat președintelui că gestul său ar putea să dezvolte anumite speculații. „În cadrul grupului de lucru președintele Klaus Iohannis ne-a ridicat această propunere ca să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit.Pentru că, dintr-un gest care se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră și toată munca„, a declarat la medicul Valeriu Gheorghiță.

Mai mult, acesta a declarat că Președintele Iohannis nu se află în prima etapă de vaccinare, ci acesta va fi vaccinat în etapa a doua. Pe 25 noiembrie, întrebat dacă se va vaccina, Klaus Iohannis a anunțat că va accepta vaccinare și că va face acest lucru în mod public, pentru a le reda încrederea românilor.„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a șeful statului.

România va primi 100.000 de doze de vaccin pe săptămână

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că după Crăciun va începe oficial campania de vaccinare împotriva coronavirusului, susținând că personalul medical va fi prima categorie care va fi imunizată. În lunile martie, aprilie și mai, toată lumea va fi vaccinată. “Totul este organizat, nu teoretic, practic. Lucrurile vor funcţiona şi, imediat după Crăciun, vom intra direct în campania de vaccinare”, a declarat şeful statului. Mai mult, acesta a declarat că vor ajunge 10.000 de doze în prima etapă în România, iar în ianuarie vor fi primite cel puțin 100.000 de doze pe săptămână sau mai mult.

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat faptul că românii nu sunt obligați să se vaccineze, ci ei vor alege acest lucru. “Nu este nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze, fiindcă această vaccinare este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin. Toate sunt foarte bune. Toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene, toate sunt eficiente, adică îşi fac efectul, toate sunt sigure şi în acest fel vom putea, dacă ne mobilizăm şi mergem la vaccinare, până în vară probabil să scăpăm de această pandemie”, a spus el. Totodată, președintele a evidențiat necesitatea respectării restricțiilor intrateîn vigoare din cauza pandemiei de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: