Redactia.ro
Home » Știri » Autoritățile fac un anunț important. Cine sunt românii care nu vor fi vaccinați împotriva COVID19

Autoritățile fac un anunț important. Cine sunt românii care nu vor fi vaccinați împotriva COVID19

Autoritățile fac un anunț important

Autoritățile fac un anunț important. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID19 a declarat că, pentru moment, copiii de până în 16 ani nu le va fi administrat vaccinul împotriva coronavirusului. Până vor putea fi vaccinați, cei mici trebuie protejați de adulți pentru a nu se infecta cu noul coronavirus.

Autoritățile fac un anunț important. Cine sunt românii care nu vor fi vaccinați împotriva COVID19

Autoritățile fac un anunț important. Omul președintelui României, Klaus Iohannis a făcut un anunț extrem de important. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus,Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță a declarat că după vizita pe care a făcut-o la Institutul Cantacuzino, în campania de vaccinare nu au fost incluși copiii de până la 16 ani. Autoritățile fac un anunț important. Valeriu Gheorghiță a declarat că în cei mici nu vor fi incluși în această campanie,deoarece nu există nicio indicație de utilizare. “Pentru persoanele care au sub 16 ani nu există, pentru moment, o indicație de utilizare. Nu sunt suficiente date care să asigure această recomandare la acest moment”, a anunțat mediul Valeriu Gheorghiță.

Mai mult, președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor un mesaj important. Șeful statului a declarat că toată lumea ar trebui să-și facă vaccinul, pentru că doar în acest fel putem scăpa de pandemia de coronavirus. “Imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare. Dozele de vaccin vin în tranșe, prima e simbolică, de 10.000 de doze, apoi din ianuarie vin doze mai mari, noi credem că cel puțin 100.000 de doze săptămânal. În prima etapă va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul general. Noi credem că în martie, aprilie, mai începe vaccinarea generală a populației. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt sigure și așa vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, să scăpăm de pandemie”, a declarat președintele României.

Medicul Mihai Craiu susține că, până în momentul în carre se dovedește că vor avea voie să se vaccineze, copiii până sub 16 ani trebuie protejați. “Sunt studii în desfășurare și pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani. Până să înceapă eventual vaccinarea copiilor ar trebui să avem grijă de ei având noi, adulții, grijă de noi – mască în spații închise, mâini spălate”, a declarat Mihai Craiu.

Vaccinarea nu garantează imunizarea completă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit despre situația în care mulți români vor refuza vaccinarea. Acesta a declarat că se va ajunge la situația în care 60-70% din români va avea anticorpi. „Vaccinarea nu împiedică reifectarea, numai că ajugem în acel moment în care putem face cel mult o formă ușoară sau asimptomatică de boală. Rămân aceleași precauții, dar ajungem la acea imunizare în care 60-70% din populație prezintă anticorpi și nu vom avea același număr de boli exprimate clinic sau același număr de decese„, a spus Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul sănătății a spus că pot să se imunizeze cei care nu au boală în momentul în care sunt vaccinați. „Dacă nu au în acel moment boala se pot vaccina. În acest moment vaccinarea se face și la ceu care au avut și la cei care nu au avut boala, dar nu se face la cei care trec prin boală la momentul vaccinării”, a mai explicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: