Redactia.ro
Home » Știri » SUA începe vaccinarea anti-covid a populației. Când vor sosi primele doze de la Pfizer la americani

SUA începe vaccinarea anti-covid a populației. Când vor sosi primele doze de la Pfizer la americani

Vaccin COVID

SUA dă startul vaccinării anti-coronavirus a populației. În America vor sosi, luni, 14 decembrie, primele doze cu tratament de la Pfizer și BioNTech, care a demonstrat că are o eficiență de peste 90% și a fost aprobat de Agenția Americană pentru Medicamente.

SUA începe vaccinarea anti-covid a populației

După Marea Britanie, Canada, Bahrain și Arabia Saudită, și SUA dă startul vaccinării anti-coronavirus. De luni, 14 decembrie, vor sosi primele doze cu vaccin de la compania farmaceutică Pfizer și BioNTech. Aceasta demonstrat că are o eficiență de  95% împotriva virusului ucigaș din China, informează Hotnews.

Primele persoane cărora le va fi administrat tratamentul Pfizer și BioNTech sunt oficialii administrației Trump, însă fostul președinte al SUA nu se află pe lista scurtă. El nu s-a programat pentru vaccinare, dar a precizat că o va face la momentul oportun. Între timp, foștii lideri americani, Barack Obama, George W Bush și Bill Clinton au anunțat că se vor lăsa public vaccinați.

”Dacă Anthony Fauci (principalul epidemiolog al Casei Albe) îmi spune că vaccinul este sigur şi poate fi inoculat pentru a te imuniza împotriva COVID, absolut îl voi face. Promit că atunci când va fi destinat persoanelor cu risc scăzut, îl voi face. S-ar putea să-l fac la televiziune, sau când voi fi filmat pentru ca lumea să ştie că am încredere în ştiinţă. Vaccinurile sunt motivul pentru care nu mai avem boli ca poliomielita, motivul pentru care nu mai avem o mulţime de copii care să moară de pojar şi de variolă şi de alte boli care decimau populaţii şi comunităţi întregi”, a spus Barack Obama într-un interviu pentru postul de radio SiriusXM.

”Vaccinurile trebuie mai întâi avizate ca fiind sigure şi administrate populaţiilor prioritare. Preşedintele Bush îşi va aştepta rândul în funcţie de priorităţile declarate de autorităţile sanitare şi va accepta să se vaccineze în faţa camerelor, dacă acest lucru contribuie la a-i convinge pe americani să procedeze la fel”, a declarat Freddy Ford, şeful biroului fostului preşedinte al Americii, George W. Bush.

Angela Urena, purtătorul de cuvânt al lui Bill Clinton, a declarat pentru CNN că Bill Clinton, în vârstă de 74 de ani se va vaccina și el public „dacă aceasta îi poate determina pe toţi americanii să facă acest lucru”.

Câți americani sunt dispuși să se vaccineze

După ce a demonstrat cea mai mare capacitate de vindecare, vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat vineri de Agenția Americană pentru Medicamente. Primele trei milioane de doze de la compania farmaceutică vor fi distribuite în diferite zone ale celor 50 de state americane.

”145 de site-uri din toate statele vor primi vaccinul luni, alte 425 de site-uri marți și ultimele 66 de site-uri miercuri”, potrivit spuselor lui Gustave Perna, generalul care supraveghează distribuția vaccinului în SUA.

Prima tranșă de vaccin a plecat de la Michigan, duminică. Aici, cadrele medicale și persoanele în vârstă fiind primele cărora le va fi administrat vaccinul. Cu toate că autoritățile americane au anunțat începerea vaccinării, un studiu realizat în luna noiembrie, arată că doar 42% dintre adulţii americani sunt dispuși să se lase tratați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: