Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis se va vaccina public anti-covid. Când va face acest pas

Klaus Iohannis se va vaccina public anti-covid. Când va face acest pas

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți seară, în timpul unei conferințe de presă, că este pregătit să se vaccineze public anti-coronavirus. Șeful statului a precizat și ziua când va face acest lucru, dar a făcut și alte declarații despre teme de actualitate.

Klaus Iohannis se va vaccina public anti-covid

Klaus Iohannis se va vaccina public anti-coronavirus. Șeful statului a făcut anunțul, marți seară, în timpul unei conferințe de presă. Mai exact, vineri, pe data de 15 ianuarie, președintele va face acest demers, transmite realitatea.net.

Întrebat de jurnaliști dacă prin faptul că nu s-a vaccinat până acum a sporit neîncrederea în vaccinare, Klaus Iohannis a spus: ”Dimpotrivă, decizia a fost să fie vaccinat tot personalul medical, și acest lucru se întâmplă. Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit. Dar vineri, 15 ianuarie, începe etapa a doua de vaccinare. Pentru a marca debutul campaniei dine tapa 2, eu mă voi vaccina public pe 15 ianuarie.”

Este Klaus Iohannis mulțumit de desfășurarea primei etape de vaccinare?

Klaus Iohannis și-a exprimat în timpul conferinței și impresia despre prima etapă de vaccinare. El crede despre campanie că trebuie promovată mai intens.

”Campania trebuie promovată mult mai intens. S-a făcut o campanie, însă eu cred că motoarele necesită foarte multă turare. În afară de această campanie pentru români, care așteaptă argumente, trebuie să existe unele exemple personale. Eu intenționez să dau un astfel de exemplu, o voi face astfel încât să înțeleagă toată lumea. Majoritatea cadrelor medicale s-au vaccinat. Vaccinarea nu e obligatorie, nici nu ne dorim. E organizată de statul român pentru toți cetățenii români”, a explicat președintele.

Cum rămâne cu restricția de circulație pe timp de noapte

În ceea ce privește restricția circulației pe timp de noapte (interzis fără declarație pe propria răspundere între 23:00 și 6:00), Klaus Iohannis a mărturisit că a discutat cu autoritățile despre acest lucru, dar că nu s-a ajuns la decizia luării unor măsuri de relaxare, așa că această măsură rămâne valabilă, în contextul în care s-a prelungit și starea de alertă.

”Da, am discutat de mai multe ori. Am ajuns la concluzia că acum nu sunt întrunite condițiile pentru relaxare. AȘa că guvernul a prelungit starea de alertă, păstrând restricțiile în vigoare. Pe de altă parte, trebuie să observăm că lucrurile ar putea merge mult mai bine, însă se vede că sărbătorile de iarnă ne-au adus un număr încă important de noi infectări”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis, despre înghețarea salariior bugetarilor

S-au iscat mai multe controverse, în ultima vreme, cu privire la înghețarea salariilor bugetarilor. Angajații la instituțiile de stat sunt nemulțumiți că în acest an nu li se vor mai mări salariile. Klaus Iohannis a motivat această decizie a Guvernului că a fost luată din cauză că bugetul pentru 2021 nu are suficienți bani pentru majorări. salariile și pensiile vor putea crește iar când vom ieși din criză”, a subliniat șeful statului.

Economia a suferit, s-a contractat, sunt mai puțini bani la buget, nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021, până când ieșim din criză. Nu vorbim de austeritate, nu se taie pensiile și salariile, însă nu putem vorbi de majorări în zona bugetarilor cât e criză. Pot să înțeleg că sunt mulți nemulțumiți, însă lucrurile trebuie văzute așa cum sunt, salariile și pensiile vor putea crește iar când vom ieși din criză”, a clarificat președintele Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: