Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis și-a făcut publică declarația de avere. Ce salariu are șeful statului

Klaus Iohannis și-a făcut publică declarația de avere. Ce salariu are șeful statului

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis și-a publicat, luni, declarația de avere pe site-ul Administrației Prezidențiale. Președintele are în continuare trecute în document cele șase case, dar și salariul din funcția de șef al statului.

Klaus Iohannis și-a făcut publică declarația de avere. Ce salariu are șeful statului

Șeful statului și-a publicat, luni, pe site-ul oficial al Administrației Prezidențiale declarația de avere pe anul 2021. În document apar, printre altele, conturile bancare ale lui Klaus Iohannis, salariul său, dar și al Primei Doamne, Carmen Iohannis.

În declarația de avere, care poate fi consultată AICI, apare că președintele are în continuare șase imobile, nu are  bijuterii, autoturisme, tablouri sau alte economii. Totodată, este menționat un cont la BCR, deschis în 1999, cu suma de 201.000 lei. În privința salariului, Iohannis încasează lunar 178.391 lei, față de anul trecut când avea  179.735 lei. Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză încasează în 2021 salariul de  44.816 lei,  în timp ce anul trecut avea  suma de 43.450 lei.

De asemenea, apare că președintele, la secțiunea venituri din activităţi independente, primește suma de 29.784 lei, din drepturi de proprietate intelectuală de la Editura Curtea Veche Publishing, pentru una dintre cărțile sale publicate. Anul trecut, Iohannis primea din drepturi de autor,  1.275 lei. Klaus Iohannis apare și cu imobile închiriate, din care în acest an a câștigat 28.799 lei comparativ cu anul trecut, când avea 35.743 lei. Și Carmen Iohannis apare cu un imobil închiriat, din care anul trecut primea 35.743 de lei, iar în acest an 28.799 de lei.

Ce spune Klaus Iohannis despre cele șase case

Cele șase case ale președintelui au stârnit dubii, de-a lungul timpului. Mulți se întreabă de unde și-a permis Klaus Iohannis să-și cumpere atâtea locuințe, având în vedere funcția de profesor de fizică pe care a avut-o în trecut. Iată ce a spus, la un moment dat, șeful statului despre acest subiect:

”Este munca noastra, a parintilor nostri si a bunicilor nostri. Nu am pornit de la zero. A fost relativ simplu. In anii ’90, au fost relativ ieftine casele. Noi nu avem copii. Altii au investit in copii, in educatia lor, noi am investit in imobile. Ne propuneam sa avem ceva pentru batranete”, a spus Klaus Iohannis la B1 Tv în anul 2014.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: