Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis și Nicușor Dan au ieșit la plimbare pe două roți prin Herăstrău! Cei doi celebrează Ziua Mondială a Bicicletei

Klaus Iohannis și Nicușor Dan au ieșit la plimbare pe două roți prin Herăstrău! Cei doi celebrează Ziua Mondială a Bicicletei

Klaus Iohannis și Nicușor Dan au ieșit la plimbare pe două roți prin Herăstrău! Cei doi celebrează Ziua Mondială a Bicicletei

Președintele Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, şi primarul general al Capitalei, Nicușor Dan sărbătoresc Ziua Mondială a Bicicletei împreună în parcul Herăstrău.

Klaus Iohannis și Nicușor Dan au ieșit la plimbare pe două roți prin Herăstrău! Cei doi celebrează Ziua Mondială a Bicicletei

Președintele Klaus Iohannis și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan au mers să pedaleze împreună prin parc. De Ziua Mondială a Bicicletei au participat în parcul Herăstrău la o dezbatere despre transportul sustenabil în România. Președintele României le-a cerut autorităților să facă mai multe piste pentru bicicliști.

De altfel, președintele Iohannis încurajează mersul pe bicicletă participând și la campania Vinerea Verde. Atunci a mers la serviciu pe bicicletă pe un traseu de aproape 40 de minute.

“Trebuie făcute reglementări cu cap. Trebuie să înțelegem că cel mai vulnerabil trebuie protejat. Pietonii și bicicliștii sunt cei mai vulnerabili. Nu au tablă în jurul lor să-i protejeze. Mersul pe bicicletă e sănătos și recomandat. Vă recomand tuturor să folosiți bicicleta cât mai des, iar autoritățile să faciliteze dezvoltarea drumurilor și pistelor pentru bicicliști. Nu spun acest lucru din motive politice. De 12 ani sunt adeptul mersului pe bicicletă. Orașele noastre sunt imense parcări în orele de vârf, iar aerul nu poate fi respirat. Se pot elimina aceste lucruri dacă folosim alt mijloc de transport decât autoturismul personal”, a transmis Iohannis, la dezbaterea din parcul Herăstrău.

Mai mult, primarul general al Capitalei a promis că va face noi piste pentru biciclete cât de curând. ”Nu avem acum unde să facem piste de biciclete pentru că sunt mașini parcate pe prima bandă. O să facem mai multe piste pentru bicicliști”, a declarat Nicușor Dan, la sosirea în parc.

Nu este prima dată când Klaus Iohannis este văzut cu bicicleta prin București. Președintele României s-a alăturat campaniei Vinerea Verde, care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasare. Iohannis a mers de la Vila Lac până la Palatul Cotroceni pe un traseu de aproape 40 de minute prin Capitală.

“Mersul pe bicicletă e foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca atunci când mergi cu mașina. Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai plăcută. Aduce și beneficii pentru sănătatea fiecăruia când ne mișcăm puțin”, spunea Iohannis.

Ce au arătat studiile despre mersul cu bicicleta prin oraș

Studiile făcute de cercetători arată că până în anul 2050 s-ar economisi 24 de trilioane de dolari, iar emisiile de CO2 provenite din transportul urban de pasageri ar scădea cu 11%, în cazul în care oamenii ar renunța la mașini în favoarea bicicletelor.

“Conform unui studiu realizat de Federația Europeană a Cicliștilor (ECF), ciclismul creează beneficii de cel puțin 150 de miliarde de euro în fiecare an în Uniunea Europeană”, se mai arată în comunicat.

”Sub presiunea schimbărilor generate de perioada de restricții și pandemie, liderii UE au convenit asupra unui pachet cuprinzător care să contribuie la reconstrucția economiei UE. Tranziția verde și durabilitatea reprezintă pietrele de temelie ale planului de redresare și corespund angajamentului liderilor UE de a construi o economie și o societate cu un nivel net al emisiilor egal cu zero până în 2050”, este comunicatul  Asociației “Green Revoluțion”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: