Redactia.ro
Home » Home » Klaus Iohannis: ”Starea de alertă va fi prelungită. Nu vom avea lockdown de Paști”

Klaus Iohannis: ”Starea de alertă va fi prelungită. Nu vom avea lockdown de Paști”

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o coferință de presă, că starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile și că se vor păstra restricțiile în vigoare. Totodată, a precizat că nu se are în vedere introducerea carantinei de Paști, așa cum s-a speculat în ultima vreme. În schimb, circulația pe timp de noapte ar putea fi interzisă începând cu orele 22:00 și nu 23:00 așa cum este în momentul de față.

Klaus Iohannis: ”Starea de alertă va fi prelungită. Nu vom avea lockdown de Paști”

Starea de alertă se prelungește în România, anunță președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a declarat că vor fi în continuare valabile măsurile de siguranță anti-Covid, impuse până acum de autorități, dar că s-ar putea restricționa circulația pe timp de noapte mai devreme, de la orele 22:00. Totodată, a negat instalarea carantinei în țară, de Paști, informează știrileprotvr.ro

”Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână și restricțiile în vigoare vor fi păstrate. Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22.00. Nu avem în vedere un lockdown de Paști”, a spus Klaus Iohannis.

De altfel, Klaus Iohannis a mai declarat că a discutat cu membrii Guvernului despre crearea de noi locuri de muncă, neregulile din școli, spitale și despre noi proiecte care să ajute la protejarea naturii.

”Am avut mai multe discuții cu premierul și miniștri despre prioritățile și investițiile care trebuie începute. Am discutat despre investiții în spitale, dotarea spitalelor, crearea de noi locuri de muncă, mai ales pentru românii afectați de pandemie, despre școlile din România, școli sigure și sănătoase. Am discutat mult și despre proiecte pentru un mediu curat. Astăzi am avut o întâlnire mai specială, de lucru privind școli sigure și sănătoase în România. Au participat premierul și mai mulți membri ai guvernului. Discuțiile au vizat autorizațiile sanitare, de securitate la incendiu, vulnerabilitățile seismice, consolidarea fondului construit. Adevărul trist e că avem încă prea multe clădiri neautorizate sau neverificate în ultimul deceniu. Peste 40% din școli sunt în zone cu risc seismic ridicat”, a mai spus președintele.

Președintele, îngrijorat cu privire la cazurile de coronavirus, din ultima vreme

Klaus Iohannis a mai afirmat că situația pandemiei, din ultima vreme, nu este una plăcută. A îndemnat la respectarea regulilor și a transmis despre campania de vaccinare că merge foarte bine.

”Eu și premierul ne dorim să găsim soluții, să facem pașii spre școlile sigure și sănătoase pe care ni le dorim.Am agreat ca prin alocările viitoare zona de infrastructură educațională să fie transformată într-o reală prioritate. În PNRR vor fi prevăzute fondurile necesare pentru demararea unor investiții majore în școli. Este absolută nevoie de revizuirea reglementărilor privind construirea, amenajarea și modernizarea școlilor. Ne-am uitat pe lista de normative, majoritatea sunt mai vechi de 10 ani. Lucrurile sunt deseori prea birocratizate, de aceea ne-am propus să simplificăm, să debirocratizăm întregul proces. Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt îngrijorătoare, creșterea e evidentă, presiunea pe secțiile ATI crește. Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare. Campania merge foarte bine. Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal”, a mai precizat șeful statului.