Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a promulgat bugetul pe acest an. Anunț important pentru toți românii!

Klaus Iohannis a promulgat bugetul pe acest an. Anunț important pentru toți românii!

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a promulgat bugetul pentru acest an. Luni, 8 martie, președintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul. Acesta a promulgat Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021, iar legile au ajuns deja în Monitorul Oficial.

Klaus Iohannis a promulgat bugetul pe acest an. Anunț important pentru toți românii!

Klaus Iohannis a promulgat bugetul pentru acest an. Klaus Iohannis a promulgat, luni, 8 martie, legea bugetului de stat pentru anul 2021, iar anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Mai mult, președintele României a semnat și decretul pentru promulgarea legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an. Așadar, bugetul 2021 va oferi dezvoltare României în sectoare esențiale, care de multe ori au fost ignorate. La baza acestui buget stau investițiile reformă, dar și creșterea economică.

De asemenea, vor fi alocate sume mari pentru investiții în infractructura de transport, spitale și școli, dar și pentru campania de vaccinare și a riscurilor crizei sanitare. „Investițiile, reformele și creșterea economică sunt pilonii pe care este construit bugetul pentru 2021, astfel încât să fie respectate totodată principiile responsabilității fiscal-bugetare și al sustenabilității finanțelor publice. Ținta de deficit bugetar, de 7,16% din PIB, indică un efort considerabil de consolidare bugetară, care nu împovărează cetățeanul prin noi taxe și impozite. Astfel se creează premisele unei creșteri economico-sociale echilibrate și sustenabile”, se arată în comunicatul de presă.

Klaus Iohannis a anunțat că bugetul pe 2021 este format pentru investiții și pe accesarea fondurilor europene. „Sunt alocate sume semnificative pentru investiții în infrastructura de transport, spitale și școli, dar și pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum și a riscurilor asociate crizei sanitare și economice provocate de pandemia de COVID-19. Investițiile majore asigură susținerea mediului de afaceri, noi oportunități de dezvoltare și crearea de locuri de muncă mai bine plătite”, spune președintele.

Ce prevede legea bugetului 2021

Adminstrația Prezidențială a menționat că toată creșterea ponderii în PIB a veniturilor din fonduri europene echivalează cu un angajament ferm al Guvernului de a beneficia pe deplin de investițiile din fondurile europene și de Planul Național de Redresare și Reziliență. „Totodată, obiectivul de eficientizare a cheltuirii banului public nu se poate realiza, pe termen mediu, fără o amplă reformă a cadrului fiscal-bugetar şi a sistemului de administrare fiscală. Doar prin reforme autentice, care să genereze transparenţă şi eficienţă în sistemul administrativ, veniturile la bugetul de stat vor înregistra creşteri sustenabile, de care România are nevoie în anii următori”, mai susţine Administraţia Prezidenţială.

Săptămâna trecută, Parlamentul a adoptat legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat în forma Guvernului nefiind acceptat niciun amendament. Așadar, potrivit legii, bugetul de stat se stabilește la venituri în valoare de 173,700 miliarde de lei, iar la cheltuieli în suma de 326,407 miliarde de lei credite de angajament. De asemenea, în suma de 261,050 miliarde de lei credite bugetarem cu un deficit de 87,349 miliarde de lei. Referitor la deficitul bugetar, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut în acest an, în cazul unor venituri de 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: