Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis transmite un mesaj la 31 de ani de la începutul Revoluției! ”Nu putem permite ca Revoluția să fie umbrită”

Klaus Iohannis transmite un mesaj la 31 de ani de la începutul Revoluției! ”Nu putem permite ca Revoluția să fie umbrită”

Klaus Iohannis transmite un mesaj la 31 de ani de la începutul Revoluției

Președintele Klaus Iohannis transmite un mesaj la 31 de ani de la începutul Revoluției! Acesta spune că „suntem obligați” să ne amintim sacrificiul timișorenilor care au schimbat definitv cursul istoriei.

Klaus Iohannis transmite un mesaj la 31 de ani de la începutul Revoluției

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis miercuri un mesaj puternic cu ocazia marcării a 31 de ani de la începutul Revoluției Române din Decembrie 1989.

”Să ne amintim că, acum 31 de ani, în numele libertății, românii au început dărâmarea comunismului. Conduși de dorința arzătoare de a elibera națiunea de sub un regim antiromânesc, ilegitim și criminal, cu piepturile goale și inimile pline de speranță, românii înfăptuiau sacrificiul suprem. Comunismul a fost învins pentru prima dată la Timișoara. Cu convingerea că gloanțele nu pot nimici idealurile și nu pot frânge visurile, sacrificiul timișorenilor a schimbat definitiv cursul istoriei. Un sacrificiu pe care suntem obligați să îl amintim și prețuim și pe care niciunul dintre noi nu trebuie să îl uite vreodată sau să îl pună la îndoială”, spune Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis transmite un mesaj la 31 de ani de la începutul Revoluției! Șeful statului a cerut dreptate pentru familiile celor uciși la Revoluția Română din decembrie 1989, în contextul în care dosarul Revoluției este departe de a avea o soluție, scrie Digi24.

”Nu putem permite, la nesfârșit, ca Revoluția Română din Decembrie 1989 să fie umbrită de o rușinoasă neputință a statului. Onorarea memoriei victimelor înseamnă apărarea democrației, a drepturilor și libertăților fundamentale și, cel mai important, identificarea și pedepsirea vinovaților. Părinții, frații, surorile și copiii celor care au murit pe străzile Timișoarei încă așteaptă să se facă dreptate! Avem nevoie de adevăr și dreptate pentru că identitatea noastră națională este inseparabilă de sacrificiul din Decembrie 1989!

Să sperăm că generațiile tinere vor prețui cum se cuvine, în spiritul adevărului, sacrificiul românilor secerați de gloanțe la Timișoara și apoi în alte locuri. Tinerii trebuie să cunoască adevărul despre regimul comunist, așa cum a fost el, adevărul brut și dureros despre o dictatură odioasă, care ne-a furat 45 de ani din istorie, condusă de personaje abrutizate, care nu au dat niciodată socoteală pentru atâtea destine curmate pe nedrept. Nu vom înceta niciodată să ne amintim și să sperăm!”, a spus Klaus Iohannis.

16 decembrie 1989: Începutul Revoluției Române

Pe 16 decembrie 1989, la Timișoara începe Revoluția Română. Ceea ce pornise ca o manifestație de susținere pentru pastoral reformat Laszlo Tokes se transformă într-o revoltă socială care avea să aducă sfârșitul regimului comunist și începutul libertății pentru români. La 16 decembrie se striga în stradă împotriva lui Ceaușescu și se cerea dreptate.

”Libertate, libertate și Jos Ceaușeascu”, au fost scandate la Timișoara, în 16 decembrie 1989.

La Timișoara s-au mobilizat peste 200 de militari, însă fără muniție. Simbolurile comuniste au fost incendiate, vitrinele magazinelor au fost sparte și au început ciocniri de stradă care au ținut până târziu în noapte. A fost începutul sfârșitului pentru Nicolae Ceaușescu și regimul comunist și începutul libertății pentru români. Venite însă cu un preț dramatic.

După în prima zi de revoltă socială, prim-secretarul Ilie Matei transmitea că „nu se acţionează cu toată fermitatea!”, chiar dacă fuseseră deja arestate sute de persoane, în zilele ce au urmat, numai la Timișoara, aveau să moară aproape o sută de oameni, pentru liberate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: