Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, un nou mesaj pentru români: „Prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul”

Klaus Iohannis, un nou mesaj pentru români: „Prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul”

GALERIE FOTO (2) Klaus Iohannis, un nou mesaj pentru români

Klaus Iohannis, un nou mesaj pentru români. Miercuri, președintele României a susținut un discurs cu ocazia Zilei Mondială a Sănătății, acesta vorbind și despre vaccinul împotriva coronavirusului. Klaus Iohannis consideră că imunizarea poate conduce populație „într-o nouă normalitate”.

Klaus Iohannis, un nou mesaj pentru români: „Prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul”

Klaus Iohannis, un nou mesaj pentru români. Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume, iar milioane de oameni au renunțat la normalitate pentru a respecta noile măsuri de protecție împotriva virusului. De Ziua Mondială a Sănătății, președintele României a transmis printr-un discurs că România a dovedit că are capacitatea de a acționa rapid oportun și eficient pentru limitarea răspândirii pandemiei. Totodată, Klaus Iohannis este de părere că imunizarea este o rază de speranță pentru români. ”În prezent, rata de infectare este în creștere în toată Europa. Prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul, foarte mulți alții se îmbolnăvesc și au nevoie de spitalizare. România, la fel ca alte țări, se confruntă cu un val epidemiologic virulent, căruia trebuie să-i reziste” „, a spus șeful statului.

De asemenea, șeful statului consideră că România are oportunitatea de a reveni la o altă normalitate, pentru că dispune de campania de vaccinare. „Fără să dispună de resursele financiare și materiale ale altor state membre ale Uniunii Europene și nici de un sistem sanitar performant, România a dovedit că are capacitatea instituțională de a acționa rapid, oportun și eficient pentru limitarea răspândirii pandemiei. Astăzi avem motive reale de optimism și speranța intrării într-o nouă normalitate, pentru că avem la dispoziție vaccinurile COVID”, a spus șeful statului.

Iohannis a lăudat modul în care România a răspuns în fața pandemiei, dar a recunoscut limitele pe care sistemul sanitar le avea în fața virusului. „Pandemia de COVID-19 a venit într-un moment dificil pentru sistemul românesc de sănătate, exacerbând vulnerabilități structurale cronicizate, cu consecințe pe termen lung asupra sănătății și bunăstării. Dar niciun sistem de sănătate și nicio economie sau societate, indiferent de nivelul de dezvoltare, nu au fost cu adevărat pregătite pentru a gestiona adecvat o criză de o asemenea anvergură”, a subliniat Iohannis.

Iohannis, întâlnire cu șeful OMS Europa

Totodată, acesta insistă că măsurile de protecție trebuie respectate în continuare. „Astăzi avem motive reale de optimism și speranța intrării într-o nouă normalitate, pentru că avem la dispoziție vaccinurile anti-COVID. Imunizarea populației prin vaccinare rămâne singurul instrument viabil de a opri pandemia, dar sunt necesare eforturi comune susținute pentru a ține virusul sub control până la atingerea unor niveluri ridicate de acoperire vaccinală”, completează Iohannis.

Pentru viitor, presedintele Romaniei susține că lumea trebuie să se concentreze pe prevenție, și nu pe tratare. „Trebuie să fim mai bine pregătiți să anticipăm și să răspundem eficient și coordonat la amenințări emergente la adresa sănătății publice. În același timp, trebuie să intensificăm la nivel global eforturile de a reduce riscul de apariție a pandemiilor”, a afirmat președintele.

La evenimentul „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică” a participat și Dr. Hans Kluge, directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, iar cu ocazia acestui moment, Hans Kluge a fost decorat de președintele Iohannic cu „Ordinul Național pentru Merit”.

Iohannis si directorul OMS
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: