Redactia.ro
Home » Homepage » Klaus Iohannis, veste pentru români! Ce decizie s-a luat în privința spitalelor din țară

Klaus Iohannis, veste pentru români! Ce decizie s-a luat în privința spitalelor din țară

Suplimentarea paturilor la ATI este decizia luată de autoritățile din România și anunțată de președintele Klaus Iohannis care s-a arătat îngrijorat cu privire la rata de infectare cu Covid-19 în țara noastră.

Criza sanitară și numărul mare de bolnavi spitalizați la Terapie Intensivă au convins autoritățile să ia măsuri și să suplimenteze paturile la ATI. Președintele României a declarat că ne așteaptă o perioadă dificilă și că lupta împotriva acestui virus se desfășoară pe două fronturi. „Situația epidemiologică atât la nivel european, cât și la nivel național se agravează, din păcate, constant și numai în ultima zi am avut peste 100 de români care au pierdut lupta cu virusul. Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă și sunt necesare eforturi susținute pentru a ține sub control epidemia. Lupta cu virusul se desfășoară pe două fronturi – pe de o parte, în zona de prevenție, prin care încercăm limitarea transmiterii infecției, și pe de altă parte în spitale, acolo unde bolnavii de COVID-19 au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate”, a spus Klaus Iohannis.

Vor fi cumpărate în jur de 622 de paturi pentru ATI

Tot președintele a spus că a stat de vorbă cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, dar și cu specialisti români în domeniul medicinii pentru a lua măsuri în plus în această criză sanitară fără precedent în lume. Astfel că, vor fi achiziționate în jur de 622 de paturi pentru Terapie Intensivă, toate plătite din bani europeni, oferiți în lupta anti coronavirus. „Accesarea fondurilor europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) va duce încă la o creştere a capacităţii de gestionare a crizei sanitare. Numai pentru ventilatoare mecanice, de exemplu, creşterea din aprilie 2020 până în aprilie 2021 va reprezenta o creştere de 146%, conform datelor pe care mi le-au prezentat specialiştii.  În urmă analizei nevoilor spitalelor, se va achiziţiona, prin proceduri specifice – iarăşi din fonduri europene – întreaga gamă de aparatură şi echipamente necesare dotării unităţilor sanitare, de la monitoare, ventilatoare, paturi, aparate de anestezie, la ecografe şi aparate RT-PCR”, a conchis presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: