Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, vizită la DSP București. ”Măsurile de restricție încep să dea primele rezultate”

Klaus Iohannis, vizită la DSP București. ”Măsurile de restricție încep să dea primele rezultate”

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, duminică, call center-ul DSP București, la Arena Națională, pentru a afla cum lucrează voluntarii de acolo. Șeful statului le-a mulțumit voluntarilor și a spus că DSP-urile au fost ,,total depășite”  din cauza lipsei de personal.

 

Declarațiile făcute de președinte

Președintele Klaus Iohannis a mers la call center-ul Direcției de Sănătate Publică București, unde a fost întâmpinat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Am vizitat astăzi Call Center-ul instalat aici, în Arena Națională, și pot să vă spun din capul locului că am rămas foarte plăcut impresionat. Câteva sute de voluntari, în total 500 de voluntari, lucrează aici și vin în sprijinul efectiv al activității DSP”, a spus Iohannis.

Șeful statului s-a declarat mulțumit de voluntari și a rămas impresionat de efortul depus de aceștia.

,,Am găsit acum, în această tură, foarte mulți oameni, și tineri, și în plină putere. Am vorbit cu mulți dintre ei și toți sunt foarte hotărâți să-și continue treaba. Foarte mulți sunt voluntari studenți la Medicină, și am apreciat foarte mult această implicare. Îi felicit și sunt convins că ei vor fi foarte buni medici după ce își termină studiile”, a mai spus acesta.

Iohannis a declarat că a vrut să observe și modul în care se descurcă voluntarii din call center, cărora le-a mulțumit pe această cale.

Am vrut să ştiu cum reacţionează oamenii care sunt aici. Am constatat că toţi voluntarii sunt foarte bine pregătiţi, au o abordare calmă, foarte profesionistă, reuşesc să îi calmeze pe oamenii care au probleme dacă sunt bolnavi şi, mai ales, dacă sunt infectaţi cu acest nou virus. (…) Putem să observăm în ultimele zile că măsurile luate de autorităţi încep să dea primele rezultate, numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut în ultimele două săptămâni, suntem pe un platou, însă spitalele sunt tot mai aglomerate”, a declarat Iohannis, duminică.

Direcțiile de Sănătate Publică, inclusiv DSP București, au fost aspru criticate în contextul actual al pandemiei. Oamenii s-au plâns fie că nimeni nu le răspundea la telefon atunci când doreau să afle informații, fie de comunicare deficitară.

Șeful statului a spus că voluntarii care lucrează la Call center-ul DSP au fost testați pentru COVID-19, voluntar, atunci când a fost întrebat dacă este adevărat că, înainte de vizita lui, voluntarii au fost testați.

Am înţeles şi eu că a fost o acţiune de testare voluntară, mulţi s-au testat şi mi se pare un lucru foarte bun. Cum este o activitate voluntară ceea ce fac ei, cred că dacă li se pune la dispoziţie o testare, tot pe bază voluntară, este un lucru foarte bun. Se simt şi ei mai siguri şi pot lucra cu mai mult spor”, a fost declarația președintelui.

 

Klaus Iohannis, despre strategia de vaccinare

Președintele a vorbit și despre strategia de vaccinare anunțată de guvern și despre vaccinurile care încep deja să fie transportate, dar care așteaptă autorizarea finală pentru a putea fi folosite pe populație.

Guvernul a aprobat strategia de vaccinare. Ea a fost deja făcută publică. Domnul ministru al Sănătății a început deja să explice public cum vor merge lucrurile. Vor continua aceste explicații publice. Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari. Am discutat cu domnul ministru să-i prindem în rândul personalului medical, ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire și pentru ca să își poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului”, a mai explicat președintele.

Șeful statului a precizat că este posibil ca vara viitoare să ia sfârșit pandemia de coronavirus.Pe de altă parte, șeful statului a mai menționat că măsurile de restricție impuse au dat rezultate.

Devine din ce în ce mai evident că măsurile de restricție care au fost luate de Guvern și de autorități încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puțin două săptămâni, deci suntem pe un platou. Însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuși, prea mulți români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: