Redactia.ro
Home » Știri » Kremlinul anunță condițiile în care ar folosi arma nucleară

Kremlinul anunță condițiile în care ar folosi arma nucleară

Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a acordat un interviu pentru PBS NewsHour în care a discutat despre intențiile Rusiei cu privire la războiul derulat în Ucraina și despre condițiile prin care Kremlinul ar folosi arma nucleară. Peskov și-a susținut și părerea despre afirmațiile președintelui SUA, Joe Biden.

Dmitri Peskov: „Orice rezultat al operațiunii nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare”

În declarația sa, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, susține că Rusia nu va folosi arme nucleare decât atunci când va exista o amenințare directă la adresa ei. Acesta a spus clar că războiul purtat cu Ucraina nu va influența folosirea armei nucleare de către Rusia.

„Orice rezultat al operațiunii (din Ucraina – n.r.), bineînțeles, nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare”, a declarat Dmitri Peskov.
„Avem un concept de securitate care afirmă foarte clar că numai atunci când există o amenințare pentru existența statului, în țara noastră, putem folosi și vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina amenințarea pentru existența țării noastre”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Dmitri Peskov neagă acuzațiile aduse Rusiei. „Este o insultă personală”

Săptămâna trecută, SUA au declarat oficial că Rusia a comis crime de război în Ucraina. Curtea Penală Internațională de la Haga a început o anchetă privind invazia rusească. Președintele SUA, Joe Biden, a susținut sâmbătă un comentariu la adresa lui Vladimir Putin spunând: „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”. Atât oficialii americani cât și cei internaționali au fost luați prin surprindere de această declarație.
Peskov a comentat afirmațiile președintelui Joe Biden potrivit cărora Vladimir Putin este ”un măcelar” care nu ar trebui să mai rămână la puterea Rusiei sunt ”alarmante”.
„Este o insultă personală”, a spus purtătorul de cuvânt. „Bineînțeles, este complet inacceptabil. Nu este treaba președintelui Statelor Unite să decidă cine va fi și cine este președintele Federației Ruse”.
În interviul acordat pentru PBS NewsHour, Peskov a negat faptul că forțele rusești ar viza în mod deliberat civilii din Ucraina, chiar dacă forțele ucrainene, jurnaliștii, dar și refugiații care au reușit să fugă din calea bombardamentelor din Ucraina, au descris modul în care infrastructura civilă, inclusiv case, școli, spitale și altele au fost afectate grav de către bombardamentele pe care Rusia le-a operat încă din data de 24 februarie.
„Ei nu bombardează case. Nu bombardează apartamente. Ei nu bombardează obiecte civile”, a declarat Peskov. „Ei bombardează și vizează doar infrastructura militară”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: