Redactia.ro
Home » Știri » La cât trebuie să fie setat aerul condiționat când e caniculă? Așa nu vă îmbolnăviți

La cât trebuie să fie setat aerul condiționat când e caniculă? Așa nu vă îmbolnăviți

La cât trebuie să fie setat aerul condiționat când e caniculă? Așa nu vă îmbolnăviți

Iată la ce temeratură ar trebui să fie setat aerul condiționat când e caniculă, atunci când sunteți acasă sau în mașină, astfel încât să nu vă îmbolnăviți.

La ce temperatură să fie setat aerul condiționat când e caniculă ca să nu vă îmbolnăviți

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat care ar fi temperatura potrivită care ar trebui să fie în casă dacă dăm drumul la aerul condiționat. Evităm, astfel, un șoc termic atunci când ieșim afară în caniculă.

„Aerul condiționat poate fi și prieten, și dușman. Și nu numai prin temperaturile care pot provoca șoc termic, ci prin variatele bacterii care pot fi mobilizate dacă nu sunt curățate filtrele periodic. Dar pe de altă parte, dacă am sta într-un singur mediu, controlat și am avea temperatura de confort la locul de muncă, ea ar fi undeva între 20 și 23 de grade. Dar acum afară este foarte cald. Încercați să setați la mai puțin de cinci grade față de temperatura exterioară, ca să nu fie acele șocuri termice în momentul în care trecem în special de la rece la cald”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

Medicul a spus și cum trebuie procedat în momentul în care suntem în mașină.

„Și e valabil și pentru cei din care îl folosesc în mașină. Nu-l puneți acolo la low-low-low, pentru că în momentul în care ieșiți din mașină vă dați seama că vă trăsnește pur și simplu căldura. Iar sincopele, stările lipotimice, se pot întâmpla”, a mai spus medicul Tudor Ciuhodaru, potrivit sursei menționate mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: