Redactia.ro
Home » Stil de viață » La ce distanță față de proprietatea vecinilor tăi poți planta un copac. Când poți pune un gard viu chiar pe hotar

La ce distanță față de proprietatea vecinilor tăi poți planta un copac. Când poți pune un gard viu chiar pe hotar

La ce distanță față de proprietatea vecinilor tăi poți planta un copac. Când poți pune un gard viu chiar pe hotar

Iată la ce distanță față de proprietatea vecinilor tăi poți planta un copac, dar și când poți pune un gard viu chiar pe hotar!

La ce distanță față de proprietatea vecinilor tăi poți planta un copac

Potrivit Codului Civil, art. 613, alineatul 1, distanţa minimă pentru arborii plantați pe propria proprietate trebuie să fie de minim 2 metri de linia de hotar:

(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.

Există și câteva excepții, copacii care nu depășesc înălțimea de doi metri, plantațiile și gardurile vii.

Ce pot face vecinii neîndreptățiți

În cazul în care nu se respectă această distanță, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea sau tăierea la înălţimea cuvenită a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, ce va avea loc pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.

Potrivit Codului Civil, art. 613 , alineatul 2 și 3, se stipulează:

(2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.

(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.

Sursa foto: hornbach.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: