Redactia.ro
Home » Știri » La ce oră începe Prohodul Domnului la Biserică în Vinerea Mare 2022

La ce oră începe Prohodul Domnului la Biserică în Vinerea Mare 2022

Prohodul reprezintă slujba de înmormantare a Mântuitorului Iisus Hristos. Versurile Prohodului au fost compuse de Sfantul Ioan Damaschin. Curând are loc Învierea Domnului, iar toți creștinii ortodocși așteaptă cu nerăbdare sărbătoarea de duminică.

La ce oră începe Prohodul Domnului în Vinerea Mare 2022

În scurt timp va avea loc Învierea Domnului, iar mii de creștini ortodocși vor participa la slujbă și se vor ruga pentru familiile lor, dar și pentru persoanele pe care le-au pierdut. Prohodul Domnului este una dintre Deniile care au loc în biserică în Vinerea Mare.

Prohodul Domnului este rostit de către preoți în Biserică, împreună cu toți credincioșii ortodocși prezenți la slujbă:

„După ce întreaga zi Sfântul Epidaf este scos în fața altarului, Prohodul Domnului va începe seara, dar decizia aparține fiecărei biserici. De cele mai multe ori, rostirea cântecului care reprezintă slujba de înmormântare a lui Iisus Hristos. Va putea fi auzită după ora 18:00”, potrivit Spy News.

Prohodul, slujba de înmormântare a lui Iisus Hristos

Vinerea Mare sau cum îi mai spun credincioșii „Vinerea Patimilor”, este ziua în care se rostește Prohodul Domnului care semnifică ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce.

Tot astăzi, credincioșii trec pe sub masă. Aceștia vin cu flori pentru a le așeza pe masă, iar după ce au trecut pe sub aceasta, vor cânta alături de preoți, Prohodul Domnului.

Trece pe sub masă la biserică are o însemnătate puternică: aceasta reprezintă coborârea și ridicarea din mormânt, amintind de suferințele îndurate de Iisus Hristos după răstignirea sa.

Unde se poate vedea Prohodul Domnului live, pe internet

Cântarea „Prohodului Domnului” va fi prezentă pe foarte multe pagini online și pe rețelele de socializare, deoarece multe persoane aleg să filmeze acest moment sfânt.  Unii ar putea face chiar live-uri din Biserică în acel timp, pentru ca toti creștinii care nu sunt prezenți fizic la slujbă, să poată participa. Astfel se vor bucura de Prohodul Domnului prin intermediul credincioșilor prezenți la slujbă în Vinerea Mare a acestui an.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: