Redactia.ro
Home » Știri » La ce oră se închid magazinele și restaurantele de sâmbătă, 8 ianuarie. Noi restricţii în valul 5

La ce oră se închid magazinele și restaurantele de sâmbătă, 8 ianuarie. Noi restricţii în valul 5

Au fost confirmate peste 6.000 de noi cazuri de Covid, în ultimele 24 de ore. Comitetul Național pentru Situații de urgență a decis noi restricții, pentru a limita valul 5 al pandemiei. CNSU a decis prelungirea stării de alertă în România de sâmbătă, 8 ianuarie 2022.

Comitetul Naţional pentru situaţii de Urgenţă a adoptat obligativitarea purtării măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2 în toate spaţiile publice închise şi deschise, înclusiv în aer liber. Măştile textile sunt interzise.

CNSU a propus şi testarea săptămânală a tuturor angajaţilor din infrastructurile critice. Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus menținerea interzicerii activității în baruri, cluburi și discoteci iar activitatea în magazine se va desfășura în intervalul orar 5,00-22,00.

La ce oră se închid magazinele și restaurantele de sâmbătă, 8 ianuarie

Cea mai importantă modificare prevăzută în hotărâre face referire la interzicerea măștilor textile în spațiile publice. Sunt permise de acum înainte doar măștile chirurgicale și cele de tip FFP 2 care asigură cea mai sporită protecție din toate măștile comercializate pe piață.

Totodată, autoritățile au prelungit începând luna ianuarie starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, iar magazinele și restaurantele se vor inchide tot la ora 22:00.

Hotărâre CNSU

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.01.2022.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 08.01.2022, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 – Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Art.4 – Se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: