Redactia.ro
Home » Știri » La ce oră trebuie să mâncăm ultima masă a zilei pentru a fi sănătoși. Doar așa vei avea o digestie bună și un somn odihnitor

La ce oră trebuie să mâncăm ultima masă a zilei pentru a fi sănătoși. Doar așa vei avea o digestie bună și un somn odihnitor

frigider

O mulțime de indivizi se confruntă cu excesul de kilograme. Ca urmare, trebuie să acorde o atenție deosebită momentului la care iau cina. De-a lungul timpului, au existat diverse speculații că ar fi ideal să luăm ultima masă cât mai devreme. Dar ce spun experții în domeniu? Iată răspunsul!

La ce oră trebuie să mâncăm ultima masă a zilei pentru a fi sănătoși

Datorită programului încărcat de muncă, mulți oameni nu iau cina la timp. Cu toate acestea, specialiștii avertizează și susțin că ar trebui să luăm în considerare o posibilă modificare a programului dacă ținem cu adevărat la sănătea noastră. Nu doar ora la care mâncăm poate influența greutatea corporală, ci și tipul de alimentație. Experții recomandă includerea în dietă a legumelor, carbohidraților, proteinelor și tuturor substanțelor nutritive benefice.

„Intervalul orar în care mâncăm depinde de o multitudine de factori, precum serviciul nostru, programul, medicamentele pe care le luăm și chiar și orele în care prietenii, familia și colegii de serviciu sunt liberi pentru a lua masa împreună”, a afirmat Catherine Canadeo, nutriționist și CEO al Catherine Canadeo Health & Wellness.

O întrebare frecventă în rândul multor persoane este care este ora ideală pentru a lua masa. De-a lungul timpului, specialiștii au încercat să ajungă la un consens cu privire la momentul potrivit. Conform specialiștilor în domeniul nutriției, cel mai indicat este să mâncăm ultima masă a zilei între orele 17 și 19. Această concluzie a fost obținută în urma unui studiu efectuat de cercetători. Aceștia au descoperit că persoanele care au luat masa la ora 17:00 au ars cu 60 de calorii mai mult decât cei care au luat cina mai târziu. În plus, cei care au luat cina la o oră târzie au depozitat grăsimile într-un mod diferit.

Cina ar trebui să fie consumată între orele 17 și 19 conform medicilor nutriționiști

„Ar fi ideal să mănânci între orele 17 și 19″, a recomandat Dana Cohen, doctor în medicină integrativă. „Cu toate acestea, cu cât se face mai târziu, cu atât mai puțină mâncare ar trebui să consumați”, a subliniat specialistul.

Luarea cinei într-un interval de timp bine delimitat, în fiecare zi,  poate aduce numeroase beneficii, cum ar fi îmbunătățirea somnului, digestiei, stimularea metabolismului și reducerea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, pentru cei care nu pot respecta acest interval orar, nu este necesar să se îngrijoreze. Experții le recomandă să ia masa cu aproximativ trei-patru ore înainte de a merge la culcare. Pe de altă parte, consumul prea devreme al cinei poate perturba somnul, iar astfel, putem risca să nu ne odihnim atât de bine pe cât am dori.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: