Redactia.ro
Home » Știri » La ce se folosește, de fapt, sarea amară

La ce se folosește, de fapt, sarea amară

Sarea amară nu este o sare, ci un compus mineral pur de magneziu și sulfat. Este cunoscută ca fiind un remediu natural împotriva multor afecțiuni, dar printre utilizările ei se numără și cele de frumusețe, gospodărie sau grădinărit.

Magneziul are un rol important în organismul nostru, fiind responsabil de buna funcționare a sistemului nervos și a mușchilor, iar sulfatul ajută la absorbția nutrienților, la eliminarea toxinelor și ameliorarea durerilor de cap. Sarea amară și beneficiile ei surprinzătoare nu sunt atât de cunoscute, așadar, în continuare, vă prezentăm o serie de întrebuințări ale acestui compus mineral.

Sarea amară și beneficiile ei surprinzătoare

Sarea amară poate fi considerată un adevărat remediu miraculos. Ea se mai numește și Epsom și este un remediu natural care se foloseşte atât în tratarea, cât şi în prevenirea multor afecţiuni.

Sarea amară reduce stresul și relaxează corpul

Stresul ne seacă organismul de magneziu și ne ridică nivelul de adrenalină. Atunci când sarea amară este dizolvată în apă, aceasta este rapid absorbită în piele și reface nivelul de magneziu din corp. Studiile arată că magneziul crește energia și ajută la eliberarea serotoninei, care este responsabilă cu instalarea unei stări de calm și relaxare.

Așadar, experții cred că băile cu sare amară, de 3 ori pe săptămână, te vor ajuta să arăți bine, să te simți bine și să capeți mai multă energie. Ionii de magneziu te vor ajuta să te relaxezi, reduc nivelul de adrenalină și ajută mușchii să funcționeze normal.

Sarea amară ameliorează durerile și crampele musculare

Sarea amară reduce inflamațiile și calmează durerile, fapt pentru care băile cu acest compus mineral sunt extrem de benefice. De asemenea, vindecă tăieturile, iar un amestec de sare amară și apă caldă pus pe rană va grăbi vindecarea.

În cazul în care te confrunți cu picioare obosite, încearcă să le ți în apă amestecată cu sare amară. Aceasta va face pielea mai catifelată și va neutraliza și mirosurile neplăcute.

Sarea amară, beneficii și în grădinărit

Un alt beneficiu pe care sarea amară îl are se referă la grădina ta. Plantele au nevoie de magneziu şi sulfat, substanţe care se regăsesc din plin în Epson şi de aceea multe persoane o utilizează la îngrijirea gazonului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: