Redactia.ro
Home » Știri » La ce trebuie să fiți atenți dacă țineți post? Descoperă pericolele neștiute din alimentele consumate

La ce trebuie să fiți atenți dacă țineți post? Descoperă pericolele neștiute din alimentele consumate

Cum arată meniul de post pe o săptămână la mănăstire? Trebuie să încerci și tu

Alimentația în perioada postului reprezintă un teren minat pentru sănătatea noastră, ascunzând pericole precum pesticidele și microplasticul. Dr. Laura Ene ne oferă o perspectivă asupra a ceea ce înseamnă de fapt o dietă echilibrată și cum ar trebui să arătăm farfuria ideală în timpul postului. Iată detaliile!

La ce trebuie să fiți atenți dacă țineți post?

Confruntându-ne cu restricții alimentare, în special în absența produselor de origine animală, mulți dintre noi cad pradă alimentelor extrem de dăunătoare, în special în cele 48 de zile dedicate postului Paștelui.

Această perioadă, menită a fi una de detoxifiere, devine adesea o provocare în încercarea de a ne asigura aportul necesar de vitamine și minerale dintr-o dietă limitată. Erorile frecvente în alegerea alimentelor, cum ar fi consumul regulat de produse dense caloric, ne pot expune la riscuri semnificative pentru sănătate.

Descoperă pericolele neștiute din alimentele consumate

Potrivit Dr. Laura Ene, unele dintre alimentele care ar trebui evitate cu strictețe în timpul postului includ pateurile vegetale, care, în ciuda percepției de sănătate, sunt încărcate cu aditivi și pot avea efecte negative similare mezelurilor.

Ea subliniază importanța selectării alimentelor cât mai puțin procesate, propunând opțiuni de mic dejun precum pâinea integrală cu humus sau fasole bătută, completată de legume proaspete. De asemenea, sugerează pentru prânz orez integral, paste integrale, cartofi copți sau mâncăruri pe bază de leguminoase, evitând alimentele prăjite care pun în pericol nu doar sănătatea, ci și silueta. Nu în ultimul rând, recomandă includerea în dietă a nucilor, alunelor sau migdalelor, dar în cantități moderate, de până la 30g pe zi.

„Într-adevăr, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, iar noi cu toate alimentele pe care le avem la îndemână în comerț, din păcate, mai degrabă ne intoxicăm cu E-uri și cu alimente procesate.

Ar fi bine să alegem alimentele cât mai curate, cât mai puțin procesate. Dimineaţa putem alege să mâncăm o felie, chiar două de pâine integrală cu humus sau cu fasole bătută, alături de care mai putem pune şi un ardei sau un castravete. Ar trebui să fie suficient cât să ne ferim de pateurile vegetale din comerț, pentru că sunt pline de E-uri și sunt echivalentul mezelurilor din punct de vedere al problemelor pe care le pot crea în timp.

Pentru masa de prânz putem alege un orez integral, o pastă integrală, un cartof copt, o mâncare de mazăre. Să evităm, totuşi, prăjelile în perioada Postului Paştelui. Acestea sunt şi un pericol pentru siluetă. De obicei, ieșim din post cu mai multe kilograme decât am intrat pe baza acestor exagerări alimentare. Să nu uităm să includem în alimentaţia noastră nuci, alune, migdale, dar nu mai mult de 30g/zi.”, a spus medicul Laura Ene, potrivit Antena3 CNN. 

Astfel, Dr. Ene accentuează nevoia de prudență și alegeri conștiente în alimentația din perioada postului, pentru a evita capcanele nesănătoase ascunse în produsele disponibile comercial.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: