Redactia.ro
Home » Știri » La ce trebuie să te aștepți dacă mergi în Grecia în 2024. Cât a ajuns să coste o bere pe litoralul elen

La ce trebuie să te aștepți dacă mergi în Grecia în 2024. Cât a ajuns să coste o bere pe litoralul elen

La ce trebuie să te aștepți dacă mergi în Grecia în 2024

Nu mai este un secret faptul că tot mai mulți români aleg să-și petreacă vacanțele pe litoralul din Bulgaria, Grecia sau Turcia. Stațiunile din România nu mai sunt de mult timp în topul preferințelor, atunci când vine vorba despre destinații perfecte pentru sezonul estival.

Printre preferințele românilor se află Grecia, o țară cunoscută pentru plajele sale cu nisip fin și apă cristalină. Cu toate acestea, în ultimii ani, prețurile din Grecia au crescut semnificativ, ceea ce a afectat bugetul turiștilor români care își petrec concediile acolo.

Creșterea prețurilor pe litoralul grecesc

Grecia a devenit o destinație tot mai scumpă pentru turiști. Dacă în trecut, cazările și restaurantele aveau prețuri accesibile, în prezent, lucrurile s-au schimbat. Proprietarii de taverne și pensiuni au mărit prețurile considerabil, concentrându-se pe maximizarea profiturilor, fără a lua în considerare impactul asupra turiștilor. Această majorare a prețurilor a fost resimțită de mulți români care își petrec vacanțele în Grecia, și care acum trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a lua masa la tavernă sau pentru a se caza.

Unul dintre cele mai evidente exemple ale creșterii prețurilor în Grecia este cel al berii. Dacă în urmă cu patru ani, o bere la o tavernă costa în jur de 2,5 euro, acum, prețul a ajuns la 5 euro în majoritatea localurilor. Aceasta înseamnă o creștere de 100%, ceea ce face ca o simplă ieșire la masă să devină mult mai costisitoare.

„În ultimii ani, am văzut că aici în Grecia, tavernele au mărit prețurile cu 5-10-15%. Asta înseamnă că de produs s-au adăugat 50 de cenți, un euro. Dacă acum 4 ani o bere era 2,5 euro, acum o găsim în majoritatea tavernelor la 5 euro. Cei care vor să cheltuiască mai puţin în vacanţe, sunt sfătuiţi să meargă la restaurantele unde mănâncă localnicii sau să apeleze la varianta de a cumpăra mâncare din supermarket” a explicat Dan Adrian Drăgan, reprezentant Forum Grecia, citat de Antena 3.

Pentru cei care doresc să cheltuiască mai puțin în vacanțe, există câteva soluții

Una dintre acestea este alegerea restaurantelor unde mănâncă localnicii, care au adesea prețuri mai mici decât cele din zonele turistice. O altă variantă este să cumpere alimente din supermarketuri și să gătească acasă sau la cazare. Acest lucru poate reduce semnificativ costurile cu mesele.

În ceea ce privește prețurile din supermarketuri, acestea sunt acum similare cu cele din România. „Acum 4-5 ani, preţurile în România şi Bulgaria erau mult mai mici faţă de Grecia, însă vedem că în acest moment prețurile sunt echilibrate, nu mai sunt atât de multe diferenţe între supermarketurile din România și cele din Grecia”, a concluzionat acesta.

Creșterea prețurilor în Grecia are implicații semnificative pentru industria turistică

Pe de o parte, proprietarii de taverne și pensiuni beneficiază de venituri mai mari, însă, pe de altă parte, numărul turiștilor ar putea scădea, deoarece mulți vor căuta alternative mai accesibile. România și Bulgaria, de exemplu, ar putea deveni mai atractive pentru turiștii cu buget redus.

În viitor, ar putea exista presiuni asupra autorităților din Grecia pentru a controla creșterea prețurilor și a menține țara competitivă pe piața turistică internațională. Implementarea unor politici de sprijin pentru afacerile mici și mijlocii din sectorul turistic ar putea contribui la stabilizarea prețurilor și la atragerea unui număr mai mare de turiști.

Deși Grecia rămâne o destinație de vacanță populară pentru români datorită peisajelor sale frumoase și ospitalității locale, creșterea semnificativă a prețurilor din ultimii ani reprezintă o provocare pentru mulți turiști. Cu toate acestea, cu o planificare atentă și adoptarea unor strategii de economisire, românii pot continua să se bucure de vacanțe memorabile pe litoralul grecesc, fără a-și afecta prea mult bugetul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: