Redactia.ro
Home » Sport » La doar 18 ani, Emma Răducanu s-a calificat în semifinalele US Open. Cât de bine vorbește românește

La doar 18 ani, Emma Răducanu s-a calificat în semifinalele US Open. Cât de bine vorbește românește

GALERIE FOTO (5) La doar 18 ani, Emma Răducanu s-a calificat în semifinalele US Open.

La doar 18 ani, Emma Răducanu s-a calificat în semifinalele US Open. Sportiva de origini românești a devenit prima jucătoare din istorie care se califică în semifinalele US Open după ce a pornit din calificări. La 18 ani, Emma Răducanu nu a pierdut niciun set în cinci meciuri pe tabloul principal. Cine este, de fapt, tenismena?

La doar 18 ani, Emma Răducanu s-a calificat în semifinalele US Open. Cât de bine vorbește românește

La doar 18 ani, Emma Răducanu s-a calificat în semifinalele US Open. Deși reprezintă Marea Britanie, Emma Răducanu are origini românești. Sportiva este noua senzație a tenisului mondial, devenind singura jucătoare din istorie care a ajuns în semifinale la New York, 6-3, 6-4 cu campioana olimpică Belinda Bencic. Emma i-a uimit pe toți în ultimul său meci. Sportiva s-a născut pe 13 noiembrie în 2002 în Toronto, Canada, din tată român și mamă chinezoaică.

Aceasta a fost îndrumată încă de mică către activități sportive, mama ei fiind cea care a dus-o la balet. Emma a mai practicat călăria și înotul, iar după ce timp, tatăl ei a îndrumat-o către tenis. La cinci ani a început să practice acest sport, iar de atunci, Emma a muncit pentru a avea o performanță uluitoare.

Anul acesta a participat pentru prima oară la un turneu de Grand Slam, la Wimbledon, având parte de un wild card. La al doilea Grand Slam din carieră, US Open, avea să impresioneze pe toată lumea. „Belinda este o jucătoare puternică, am fost surprinsă la început deoarece lovește mingea cu foarte multă forță! A fost greu, dar mă bucur că am reușit în cele din urmă să câștig. Am în spate o echipă extraordinară care m-a ținut în picioare. Lor le dedic acest succes, dar și fanilor care m-au susținut în permanență”, a declarat Emma Răducanu pentru Eurosport.

Emma Răducanu a reușit o serie incredibilă de opt partide câștigate fără set pierdut. Aceasta a trecut de Bibiane Schoofs, Mariam Bolkvadze și Mayar Sherif în calificări.

Câți bani a câștigat Emma Răducanu după calificarea în semifinalele US Open

Calificarea în semifinalele US Open reprezintă pentru Emma Răducan nu numai un succes imens, ci și o realizare majoră pe plan financiar. Tenisemna cu origini românești a obținut o sumă frumoasă de bani, câștigând o sumă importantă de bani, 675.000 de dolari. Până al US Open, Răducanu strânseze din tenis 303.000 de dolari, iar acum, la doar 18 ani, este aproape de primul milion de dolari. De asemenea, această performanță i-a adus Emmei accederea în TOP 100 WTA, clasându-se pe locul 51.

Adolescenta este foarte fericită când vine în România. Emma a declarat într-un interviu la turneul din Wimbledon, folosind limba română, că cel mai mult îi place mâncarea făcută de bunica ei. „Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a – pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special.”, a spus Emma

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: