Redactia.ro
Home » Știri » La înmormântare, ca la nuntă. Un primar din Hunedoara vrea să fie aduși bani în plic, în locul coroanelor de flori funerare

La înmormântare, ca la nuntă. Un primar din Hunedoara vrea să fie aduși bani în plic, în locul coroanelor de flori funerare

La înmormântare, ca la nuntă. Un primar din Hunedoara vrea să fie aduși bani în plic, în locul coroanelor de flori

Un primar din Hunedoara vrea să fie aduși bani în plic, în locul coroanelor de flori, la înmormântări. Iată cum își susține această propunere și ce argumente aduce.

La înmormântare, ca la nuntă. Un primar din Hunedoara vrea să fie aduși bani în plic, în locul coroanelor de flori funerare

Primărița din localitatea Vălişoara, județul Hunedoara, căci despre ea este vorba, pare că vrea să revoluționeze o tradiție care se practică dintotdeauna. Aceasta a făcut un apel către localnici ca în loc de coroane de flori sau jerbe funerare, la înmormântare, să pună contravaloarea acestora într-un plic pe care să îl dea familiei.

Prețul unei coroane din flori de plastic pleacă de la 45 de lei și poate ajunge la câteva sute dacă sunt flori naturale. Teoretic, nu este o idee rea deloc, însă, practic, o să fie mai greu de schimbat gândirea celor mai în vârstă dintre localnici, cel puțin. Cert e că banii ar fi mult mai folositori familiilor îndurerate.

„De multe ori, astfel de evenimente ne iau pe nepregătite. Vreau să spun că nu e o obligaţie, dar cred că ar fi mult mai bine să le dea o sumă să îi ajute. Ştim cu toţii că la un astfel de eveniment cheltuielile sunt destul de mari, mai ales dacă persoana a fost şi bolnavă şi a umblat prin spitale. Cred că e mult mai bine ca oamenii să ajute familiile în necaz cu bani. Le sunt mai de folos decât o coroană”, a declarat Camelia Bedea, primarul comunei Vălişoara, potrivit Antena 3 CNN.

În plus, nici mediul înconjurător nu ar mai avea de suferit mai ales dacă aceste coroane de flori sunt din plastic. Deșeurile de prin cimitire s-ar împuţina considerabil.

„Ar fi foarte bine că nu ar mai fi deșeuri care se distrug greu. Aceste practici sunt și în alte comune din Arad. 70% au reușit să reducă deșeurile din coroane. Va fi mai curat, ordine, și oamenii care se ocupă de curățenie n-o să aibă de lucru. E o problema cu depozitarea lor”, a mai spus primărița, potrivit sursei menționate mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: