Redactia.ro
Home » Monden » La Mulți Ani, Nadia Comăneci! „Zeița de la Montreal” a împlinit 61 de ani VIDEO

La Mulți Ani, Nadia Comăneci! „Zeița de la Montreal” a împlinit 61 de ani VIDEO

Nadia Comăneci, mesaj plin de emoție de Ziua Națională a României: „La mulți ani, dragi români!"

Nadia Comăneci, legenda gimnasticii românești, a împlinit astăzi frumoasa vârstă de 61 de ani. La mulți Ani!

Nadia Comăneci a împlinit 61 de ani

Supranumită „Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci a reușit să se remarce și să devină o legendă a gimnasticii românești, prin ambiția și talentul ei. Aceasta a uimit juriul Jocurilor Olimpice, obținând trei medalii de aur și binemeritata notă de 10,după prestația de la paralele, pentru prima dată în istorie. Gimnasta a primit în total șapte note de 10.

„M-am întors să văd nota pentru că era gălăgie prea mare în sală. Nici nu m-am gândit la notă. Am zis că am făcut bine, iau 9.99. Am văzut 1.00 și am spus, ce o fi, o fi, dar 1 nu are cum să fie. N-am știut de chestia asta cu 10 decât mult mai încolo, când am ajuns la una dintre colege și mi-a spus: cred că este 10, dar este ceva în neregulă cu panoul”, a povestit Nadia Comăneci, supranumită copilul de aur al gimnasticii mondiale, potrivit descopera.ro.

Nadia Comăneci, născută la data de 12 noiembrie 1961, a ajuns la superba vârstă de 61 de ani și se poate proclama o femeie împlinită atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nadia Comaneci (@comaneci10)

Povestea inedită de iubire dintre Nadia Comăneci și soțul ei

Nadia Comăneci are o superbă căsnicie alături de Bart Conner. Cei doi s-au cunoscut în anul 1976, la un concurs de gimnastică din New York. Nadia avea pe atunci doar 14 ani, iar Bart, 17 ani. Tânărul era membru al echipei masculine de gimnastică din SUA. Echipa sa a câştigat la Olimpiada din 1984, din Los Angeles, două medalii de aur.

Aflat pe podium lângă Nadia Comăneci, Bart Connor a fost îndemnat de către fotografi să o pupe pe obraz pe gimnasta româncă.

„Este adorabilă. Dă-i un pupic pe obraz, o să iasă o poză frumoasă!”, relatează okmagazine.ro.

Bart Conner ar fi luat legătura cu Nadia Comăneci atunci când aceasta s-a stabilit în America, fiind într-o relație cu Constantin Panait, un român stabilit în America, care îi devenise și manager gimnastei.

Acesta ar fi ajutat-o să scape din acea relaţie abuzivă şi să înceapă o viaţă nouă în Montreal, locuind cu familia unui antrenor român de rugby, Alexandru Ştefu. Timp de un an, el şi Nadia au fost prieteni care se auzeau doar la telefon”, nota ziarul New York Times în urmă cu mulți ani, conform sursei citate.

În urma decesului gazde din Canada, Nadia Comăneci s-a stabilit în America, în Oklahoma City, alături de Bart Conner, pentru a se ocupa alături de el de elevii şcoalii lui de gimnastică. În anul 1996, cei doi au decis să-și unească destinele, la București, iar nașii de căsătorie au fost Dana și Adrian Năstase.

La data de 3 iunie 2006, în frumoasa lor familie a venit pe lume unicul lor copil, Dylan Paul care le-a umplut sufletul de bucurie. Tânărul de 16 ani este pasionat de motoare și cursele de mașini, neurmând o carieră în gimnastică.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nadia Comaneci (@comaneci10)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nadia Comaneci (@comaneci10)

Nadia Comăneci nu a încercat să se sinucidă

Nadia a demontat zvonurile unei presupuse sinucideri. Presa a scris în anul 1978, când părinții ei au divorțat și când ea a trecut prin anumite schimbări fizice (crescuse în înălțime, se mai îngrășase), că sportiva ar fi dorit să recurgă la gestul extrem:

„Da, în 1978 am fost foarte nefericită. Dar în niciun caz n-am încercat să mă sinucid pentru că îmi văzusem prietenul cu o altă fată, aşa cum reiese din film. Am auzit mai multe variante ale acestei întâmplări, iar două ziare din Germania chiar au scris că am băut două sticle de dezinfectant deoarece eram distrusă în urma rupturii intervenite în relaţia amoroasă cu un poet. Adevărul e că antrenorii şi conducerea îmi promiseseră mai multă libertate pe perioada cât voi locui în complexul 23 August. În ziua respectivă, în faţa camerei erau trei bărbaţi. Păreau absorbiţi de un joc de cărţi, dar se aflau acolo ca să mă supravegheze. Unde te duci, Nadia? au întrebat ei cu inocenţă. N-am mai rezistat. Ce căutaţi aici? Nu pot să-mi spăl rufele nesupravegheată? Poate, am continuat în glumă, am să dau pe gât sticla asta de clor şi o să mă sinucid. M-am întors în cameră şi am trântit uşa! Uram să fiu urmărită, verificată, cercetată. Dintr-o simplă vorbă aruncată la necaz s-au născut zvonuri şi poveşti!”, a scris Nadia Comăneci în cartea autobiografică „Scrisori către o tânără gimnastă”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: