Redactia.ro
Home » Știri » Lacrimi amare pe vârful muntelui Everest! Un moldovean a murit în mod tragic, după ce i s-a făcut rău

Lacrimi amare pe vârful muntelui Everest! Un moldovean a murit în mod tragic, după ce i s-a făcut rău

Lacrimi amare pe vârful muntelui Everest! Un moldovean a murit în mod tragic, după ce i s-a făcut rău

Lacrimi amare pe vârful muntelui Everest! Un moldovean a murit în mod tragic, după ce i s-a făcut rău. Iată toate detaliile din spatele acestei drame!

Lacrimi amare pe vârful muntelui Everest

Tragedia a lovit vârful muntelui Everest, lăsând în urmă lacrimi amare și un gol imens în inimile celor care îl cunoșteau pe alpinistul moldovean Victor Brînza. În dimineața zilei de miercuri, 17 mai, în tabăra IV de pe muntele Everest, destinul s-a dovedit nemilos pentru acest aventurier curajos.

Victor Brînza a murit în mod tragic, după ce i s-a făcut rău

Victor Brînza și-a pierdut viața într-un mod tragic, după ce i s-a făcut rău în expediție, la Colul de Sud, o zonă periculoasă, presărată cu muchii ascuțite între Muntele Everest și Lhotse. Acest tragic eveniment a fost confirmat de publicația The Himalayan și a adus o veste dureroasă pentru comunitatea alpinistă din Republica Moldova și din întreaga lume.

Brînza făcea parte din expediția condusă de Himalayan Traverse Adventure, o echipă de curajoși care se aventurau pe culmile periculoase ale Muntelui Everest în căutarea unor noi provocări și înfrângeri personale. Cu toate acestea, visul său de a cuceri vârful cel mai înalt din lume s-a transformat într-o tragedie de neimaginat.

În acest sezon, numărul morților pe Everest a ajuns la șase, adăugând încă o pagină tristă în istoria muntelui celebru pentru provocările sale extreme. Înainte de decesul lui Victor Brînza, patru alpiniști și un medic american și-au pierdut viața în încercarea lor de a înfrunta pericolele ascunse ale acestui gigant al naturii.

În același timp cu această tragedie, un alt alpinist remarcabil, nepalezul Kami Rita Sherpa, a reușit să-și depășească propriul record. El a atins, pentru a 27-a oară, vârful Everest și a stabilit astfel un nou record pe „Acoperișul Lumii”. Ghidând un alpinist vietnamez, Kami Rita Sherpa a demonstrat încă o dată curajul și determinarea care îl caracterizează.

Alpinistul nepalez Kami Rita Sherpa a atins miercuri vârful Everest a 27-a oară

Tot astăzi, 17 mai 2023,  alpinistul nepalez Kami Rita Sherpa a reușit să-și depășească propriul record. El a atins, pentru a 27-a oară, vârful Everest și a stabilit astfel un nou record pe „Acoperișul Lumii”:

„El a atins cu succes vârful în această dimineaţa (n.r. – miercuri), ghidând un alipinist vietnamez”, a declarat pentru AFP Mingma Sherpa de la agenţia Seven Summit Treks.

Sursa foto: thehimalayantimest.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: