Redactia.ro
Home » Știri » Lacrimi de durere în fotbal! A murit un mare campion! A intrat direct în legendă (VIDEO)

Lacrimi de durere în fotbal! A murit un mare campion! A intrat direct în legendă (VIDEO)

lumanre doliu

Curg lacrimi de durere printre fanii fotbalului. A murit un mare campion. Mario Zagallo, de patru ori campion mondial cu naţionala Braziliei, a decedat, vineri, la Rio de Janeiro, la vârsta de 92 de ani.

El avea probleme de sănătate de mai mult timp și a murit după o scurtă spitalizare.

Cine a fost Mario Zagallo?

Fostul mijlocaş, născut la Maceio, a fost de două ori campion mondial ca jucător, în 1958 şi 1962, apoi ca antrenor, în 1970, şi în cele din urmă ca antrenor secund al prietenului său Carlos Alberto Parreira, în 1994.

Zagallo a mai antrenat cele patru cluburi importante din Rio de Janeiro (Flamengo, Fluminense, Vasco şi Botafogo), precum şi Kuweit (1976-77), Arabia Saudită (1982-84) şi Emiratele Arabe Unite (1988-90).

Cu mare tristeţe vă informăm despre moartea eternului nostru cvadruplu campion mondial Mario Jorge Lobo Zagallo.

Un tată devotat, un bunic iubitor, un socru afectuos, un prieten loial, un profesionist desăvârşit şi un mare om. Un idol uriaş. Un patriot care ne lasă o moştenire de mari realizări… „, a transmis familia fostului campion.

A vrut să devină pilot

Născut în 1931, primul vis al lui Zagallo a fost să devină pilot, dar a trebuit să renunțe la acest vis din cauza unor probleme la ochi. A continuat să studieze contabilitatea și a devenit fotbalist din întâmplare, după ce a jucat cu o echipă locală în timpul liber.

În 1950, în timpul serviciului militar, Mario Zagallo a participat la paza noului Maracana pe care îl văzuse construindu-se din cartierul său Tijuca.

În mijlocul a 173.000 de spectatori, el a asistat împietrit la înfrângerea Braziliei în faţa Uruguayului în finala Cupei Mondiale. Petrecerea, care s-a transformat într-o tragedie, a devenit parte din memoria colectivă a Braziliei drept tragedia de la Maracana.

Antrenorul brazilian a fost primul care a câştigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Lui i se vor alătura Franz Beckenbauer (1974 şi 1990), apoi Didier Deschamps (1998 şi 2018).

Imediat după moartea sa, Confederaţia braziliană de fotbal (CBF), prin preşedintele său Ednaldo Rodrigues, a adus un omagiu „eternului său campion” şi a declarat şapte zile de doliu în onoarea sa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: