Redactia.ro
Home » Știri » Lanț de magazine din România, amendat din cauza cupoanelor pentru reduceri. Ce a reclamat o pensionară din Alba

Lanț de magazine din România, amendat din cauza cupoanelor pentru reduceri. Ce a reclamat o pensionară din Alba

Unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din România a fost amendat de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor pentru practici comerciale agresive şi înşelătoare, în urma unei reclamații făcute de o pensionară din Alba.

Lanțul de magazine Profi din România, amendat din cauza cupoanelor pentru reduceri

Este vorba de magazinele Profi, care au fost amendate pentru practici comerciale agresive și înșelătoare cauza cupoanelor pentru reduceri. Pensionara din Alba a reclamat la Protecţia Consumatorilor că reducerile aplicate în supermarket sunt condiționate de valoarea cumpărăturilor.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Alba a constatat că, prin revista tipărită care promovează produsele aflate la vânzare în magazinele Profi sunt promoții care transmit mesaje ce induc în eroare clienții.

”Se reclamă faptul că nu poate beneficia de revista, că este condiționată de valoarea cumpărăturilor, iar zeci de vârstnici nu se pot bucura de micile beneficii care se oferă din când în când”, se arată în sesizarea făcută de comisarii de la Protecția Consumatorilor Alba în urma controalelor, potrivit Ziare.com.

Reprezentanții magazinelor Profi au contestat sancționarea primită de la CJPC Alba în 8 aprilie 2021. Însă judecătorii au respins, pe fond, plângerea societății în 13 august. În data de 24 august, Profi Rom Food a contestat hotărârea Judecătoriei.

Societatea a fost amendată de două ori, mai exact o amendă a fost în valoare de 5.000 de lei, iar a doua de 7.000 de lei.

Campania de reduceri ”Găsește banii domnului Cuponescu“ se derulează prin intermediul a 10 cupoane care sunt cuprinse în interiorul revistei, care este oferită fiecărui client care achiziționează produse în valoare de cel puțin 35 de lei.

Reacția magazinelor Profi

Compania Profi, care deține un număr de 1.486 de magazine în România, a comunicat că prin campania de reduceri ”Găsește banii domnului Cuponescu“ nu a încălcat prevederile din Legea nr. 363/2007 în ceea ce privește practică comercială agresivă, având în vedere faptul că nu sunt întrunite elemente constitutive ale contravenției reținute în raport cu consumatorii iar aceștia au fost informați despre modul în care se va desfășura campania.

”Nu am menționat în niciun moment impresia că un consumator va câștiga ceva, ci dacă din comportamentul și obiceiurile sale de consum în ceea ce privește magazinele subscrisei rezultă îndeplinirea condițiilor campaniei, îi vom remite o revistă cu respectivele cupoane, în situația în care acesta dorește această revistă și este interesat de respectivele cupoane. În cazul în care nu este poate refuza revista sau pur și simplu nu va folosi acele cupoane.

Solicităm să se constate că fapta imputată subscrisei așa cum este descrisă în procesul verbal nu se circumscrie textului de la art. 6 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 363/2007, deoarece subscrisă așa cum a reținut și intimata în procesul-verbal a comunicat în mod explicit care este prețul vechi al respectivelor produse.

Existența unor produse cu un preț diferit nu conduce automat la concluzia că sunt încălcare prevederile art. 33 alin. 1 lit. a) din O.G. nr. 99/2000, având în vedere faptul că prețul de referință se stabilește raportat la ultimele 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus”, este explicația companiei Profi Rom Food SRL, care deține magazinele Profi din România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: