Redactia.ro
Home » Știri » Lavrov instigă la război: „Franța ar putea invada Belgia și Anglia ar cotropi Irlanda”. Ce părere are analistul politic Bogdan Chirieac despre declarațiile ministrului rus

Lavrov instigă la război: „Franța ar putea invada Belgia și Anglia ar cotropi Irlanda”. Ce părere are analistul politic Bogdan Chirieac despre declarațiile ministrului rus

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele declarații pe care le-a făcut Serghei Lavrov, la o televiziune din Franța.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a susținut, la „TF1”, indirect, că Franța ar putea invada Belgia, dar și că Anglia ar cotropi Irlanda dacă limbile franceză și engleză ar fi brusc interzise.

Lavrov instigă la război

Lavrov a sugerat că un război asemănător celui dintre Rusia și Ucraina s-ar putea întâmpla și în Occident:

„Pentru Occident, nu a contat deloc ce s-a întâmplat cu limba rusă, cu educația rusă, cu mass-media rusească, care au fost interzise prin lege.

De exemplu, cum ar fi reacționat Franța dacă Belgia ar fi interzis limba franceză? Sau ce ar face Anglia dacă Irlanda ar interzice limba engleză? În Europa, nu se poate imagina așa ceva. Dar când vine vorba de limba rusă, nimănui din Europa nu-i pasă”, a declarat Serghie Lavrov, la postul TV, relatează Brussels Times.

Bogdan Chirieac: „Este o propagandă grosieră, înspăimântătoare, cu tușe foarte groase”

Bogdan Chirieac a discutat despre declarațiile date de către Lavrov, în emisiunea „Raport de zi” de la Realitatea Plus. 

Analistul politic a subliniat că Rusia, prin această „propagandă grosieră și înspăimântătoare”, încearcă să își justifice acțiunile comise în Ucraina: 

 „Dacă poporul rus poate crede așa ceva, înseamnă că sunt încă în secolul XIX, deci nu au ajuns în secolul XXI”, a afirmat acesta, menționând și faptul că în țara noastră nu ar accepta astfel de mesaje și nici nu le-ar crede. 

„Nu putem comenta zicerile unor oameni care par bolnavi. Nu suntem medici, dar sunt convins că serviciile de securitate occidentale analizează și din acest punct de vedere aceste ziceri. Este o propagandă grosieră, înspăimântătoare, cu tușe foarte groase. Brusc Rusia încearcă să-și motiveze măcelul, crimele de război înspăimântătoare din Ucraina, spunând că și Franța, și Marea Britanie, ar fi făcut la o adică ce face Rusia. Deci, acest tip de propagandă ne înspăimântă și pe noi. De ce ne înspăimântă? Fiindcă dacă poporul rus poate crede așa ceva, înseamnă că sunt încă în secolul XIX, deci nu au ajuns în secolul XXI.”

De ce instigă Rusia țările occidentale la război 

Analistul a explicat că toată această propagandă mediatizată a Rusiei încearcă să le justifice acțiunile: 

„De ce face Moscova așa ceva? Fiindcă are un număr de auditori mai important decât au țările membre din Uniunea Europeană

Este o mare problemă. Gândiți-vă, acest tip de propagandă să îl vinzi în România. Păi, nu va crede, cât e România de needucată în acest moment și cu multe probleme, cu testul PISA căzut de 67% dintre români și cu multe alte lucruri, tot nu va crede nimeni aici, decât acel procent de oameni deranjați de 5-8%, ok, dar marea masă a populației nu ar putea să creadă așa ceva.

Întrebarea este de ce face Moscova așa ceva? Fiindcă are, probabil, un număr de auditori mai important decât au țările membre din Uniunea Europeană și națiunile aflate în secolul XXI. Că nu poți să crezi astfel de ziceri, și totuși ei le fac, și, repet, își motivează măcelul din Ucraina.”, a mai declarat Bogdan Chirieac.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: