Redactia.ro
Home » Știri » Lege care introduce sancționarea profesorilor care se poartă urât cu elevii

Lege care introduce sancționarea profesorilor care se poartă urât cu elevii

Lege care introduce sancționarea profesorilor care se poartă urât cu elevii

Lege care introduce sancționarea profesorilor care se poartă urât cu elevii. Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți o lege care introduce sancționarea profesorilor care dau dovadă „de inaptitudine profesională de natură psiho-comportamentală”, informează Digi24.

Lege care introduce sancționarea profesorilor care se poartă urât cu elevii

Fostul ministru al PSD, Liviu Pop a inițiat proiectul care prevede ca elevii, părinții, dar și alți dascăli pot cere examinarea psihocomportamentală a profesorilor și învățătorilor oricând consideră necesar. De asemenea, verificarea medicală a profesorului va fi făcutp de o comisie de medici specialiști constituită la nivel județean.

Ce prevede Legea

În situaţii de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală a personalului angajat într-o instituţie de învăţământ. Conducerea instituţiei de învăţământ poate solicita. La sesizarea oricărui factor implicat în procesul educațional, cu acordul consiliului de administrație al instituției în cauză. Un nou examen medical complet. Situațiile de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală sunt analizate și stabilite de către o comisie formată din 3-5 membri, medici specialiști, constituită la nivel județean în baza unui protocol între. Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății„, se arata in lege.

Citeste si:Zile libere 2020. Calendarul zilelor libere și a sărbătorilor legale

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini