Redactia.ro
Home » Stil de viață » Leguma care îngrășa mult și nu știai. Mare atenție!

Leguma care îngrășa mult și nu știai. Mare atenție!

Avocado este un fruct unic și delicios, dar majoritatea oamenilor consideră această legumă sănătoasă, deoarece este bogată în nutrienți și grăsimi sănătoase. Totuși este bine de știut că pe lângă beneficii, această legumă, bogată în grăsimi te poate pune în dificultate, acumulând kilograme în plus! Iată explicația specialiștilor!

Avocado, leguma care ne îngrășa

Victoria Taylor, dietetician BHF, spune că avocado sunt bogate în grăsimi. Acest lucru înseamnă că ele conțin o cantitate mai mare de energie (calorii) decât alte fructe și legume. La aproximativ 150 kcal pentru o jumătate de avocado, în comparație cu aproximativ 20 kcal pentru o cantitate similară de broccoli sau o portocală mică, contribuția lor energetică trebuie luată în considerare dacă încercați să vă reduceți greutatea.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunțați la ele, dar dacă doriți să mâncați avocado în mod regulat, va trebui să vă gândiți cu mai multă atenție la restul dietei dumneavoastră. În comparație cu alte alimente bogate în grăsimi, avocado este o opțiune sănătoasă.

Avocado, bogat în grăsimi

Gustul cremos și textura cremoasă pe care le au avocado înseamnă că poate fi o senzație de indulgență atunci când le consumați, dar sunt buni înlocuitori pentru opțiunile bogate în grăsimi saturate pe care le-ați putea adăuga la o salată, un sandviș sau pâine prăjită, cum ar fi brânza, untul sau carnea grasă. Piureul de avocado funcționează bine pe pâine prăjită (ați putea să-l încercați cu niște roșii feliate și câteva frunze de busuioc proaspăt, piper negru sau un vârf de cuțit de pudră de ardei iute).

Avocado este o opțiune sănătoasă dacă se consumă responsabil

O porție de 80 g contează pentru cele 5 porții zilnice și conține vitamine, minerale și fibre. Tipul de grăsime dintr-un avocado este în principal nesaturat (mai exact, mononesaturat), care, atunci când este consumat în locul alimentelor bogate în grăsimi saturate, poate contribui la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului. Uleiul de măsline și de rapiță sunt alte surse bine cunoscute de grăsimi mononesaturate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: