Redactia.ro
Home » Știri » Leguma care poate declanșa cancerul. Este foarte consumată, dar medicii o interzic

Leguma care poate declanșa cancerul. Este foarte consumată, dar medicii o interzic

Leguma care poate declanșa cancerul. Este foarte consumată, dar medicii o interzic

Legumele și fructele sunt printre cele mai sănătoase și recomandate alimente, despre care se știe că au o mulțime de avantaje pentru sănătate. Se pare, însă, că unele sunt chiar toxice, iar medicii nu le recomandă deloc. O legumă foarte consumată poate declanșa chiar cancerul, mai ales în cazul femeilor.

Leguma considerată cancerigenă

Legumele sunt, in general, sănătoase și au o mulțime de proprietăți. Se pare, însă, că una foarte consumată, mai ales în perioada de post, este de-a dreptul periculoasă. Celebrul Mara Jidveian Popescu a vorbit la televizor despre legătura acesteia cu cancerul, explicând că un consum ridicat încurajează evoluția bolii.

Este vorba despre soia, foarte consumată în perioada de post. Mai exact, aceasta conține o cantitate mare de fitoestrogeni, iar majoritatea tumorilor de sân sunt hormono-sensibile. Cu alte cuvinte, răspund la estrogeni, ceea ce le face pe femei mai sensibile la acest aliment, pe care medicii nu îl recomanda, mai ales în exces.

“A mai fost o controversă legată de consumul de soia și cancerul la sân.
Această controversă a apărut din faptul că soia conține niște substanțe care se numesc fitoestrogeni și care sunt foarte asemănătoare cu estrogenul natural pe care îl au. Foarte multe tumori de sân sunt hormono-sensibile, cu alte cuvinte răspund la estrogeni și s-a considerat că un consum crescut de soia poate să hrănească sau să stimuleze creșterea unor astfel de tumori.”, a spus medicul la Antena3.

Tipuri de carne periculoase

Medicul Mara Jidveian Popescu a mai explicat și că anumite tipuri de carne favorizează apariția cancerului. Astfel, ar trebui să fim mai selectivi și să ținem cont de faptul că există o legătură mare între alimentație și boli.

Mai exact, specialistul a subliniat faptul că un consum crescut de carne roșie, adica vânat, vită, mezeluri, fast-food, pot creşte riscul de cancer colorectal şi chiar de pancreas.

„Există o oarecare legătură între cancer şi alimentaţie. De exemplu, obezitatea duce la apariţia mai rapidă a unor tumori, cum este cancerul de sân, cel ovarian, colorectal sau tiroidian. Cel mai vehiculat subiect este că consumul de carne roşie ne aduce foarte multe probleme.”, a mai zis Mara Jidveian.

Pe lângă o alimentație corectă și sănătoasă, medicul recomandă să încercăm să avem și o viață activă. Mai exact, este indicat să facem mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi, dar cu atât mai mult, cu atât mai bine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: