Redactia.ro
Home » Sport » Lewis Hamilton l-a egalat pe Schumacher! Al șaptelea titlu mondial

Lewis Hamilton l-a egalat pe Schumacher! Al șaptelea titlu mondial

Lewis Hamilton, Formula 1, campion mondial

Britanicul a câștigat Marele Premiu al Turciei, și l-a egalat pe Michael Schumacher la numărul de titluri mondiale câștigate.

Lewis Hamilton a obținut a 94-a victorie din carieră, dar și titlul mondial. Britanicul a început Marele Premiu al Turciei de pe poziția a șasea. L-a depășit pe Verstappen în turul 19. A continuat să urce, iar în turul 37 a trecut în frunte, devansându-l pe Sergio Perez. Pentru prima dată în carieră, Lance Stroll obținuse un pole-position. Până la final a terminat însă pe locul opt. Locul secund la Istanbul a fost ocupat de Sergio Perez, de la Racing Point, iar pe trei a încheiat Sebastian Vettel, de la Ferrari. Pentru campionul mondial, acesta a fost al 10-lea Grand Prix câștigat în acest sezon. Următoarea etapă este Marele Premiu al Bahrainului, și va avea loc în data de 29 noiembrie, la Sakhir.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Discursul lui Lewis Hamilton

Lewis Hamilton a câștigat titlul mondial în 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 și 2020. După ce a obținut al 7-lea titlu mondial, britanicul a avut un discurs emoționant.

„Cu greu îmi găsesc cuvintele după această victorie. Le mulțumesc colegilor mei din echipă pentru că mi-au oferit această șansă, sunt foarte mândru de ei. Eram conștient că azi nu pornim cu prima șansă și am făcut tot ce ne-a stat în putință. Am pierdut un campionat în 2007, acum mi-am învățat lecția. Trebuie să-i mulțumesc familiei mele, am visat asta de când eram mic și mă uitam la Grand Prix-uri, acesta e drumul din spatele visurilor noastre. Acest titlu e pentru copiii care visează să transforme imposibilul în ceva posibil. Copii, puteți să reușiți! Trebuie să munciți pentru asta, pentru ceea ce țintiți, și niciodată să nu vă îndoiți de calitățile voastre! „, a declarat britanicul imediat după cel de-al șaptelea titlu mondial din carieră.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Câștigătorii curselor disputate până acum:

1. Marele Premiu al Austriei – Valtteri Bottas
2. Marele Premiu al Stiriei – Lewis Hamilton
3. Marele Premiu al Ungariei – Lewis Hamilton
4. Marele Premiu al Marii Britanii – Lewis Hamilton
5. „70th Anniversary Grand Prix” – Max Verstappen
6. Marele Premiu al Spaniei – Lewis Hamilton
7. Marele Premiu al Belgiei – Lewis Hamilton
8. Marele Premiu al Italiei – Pierre Gasly
9. Marele Premiu al Toscanei – Lewis Hamilton
10. Marele Premiu al Rusiei – Valtteri Bottas
11. Marele Premiu de la Eifel – Lewis Hamilton
12. Marele Premiu al Portugaliei – Lewis Hamilton
13. Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna – Lewis Hamilton
14. Marele Premiu al Turciei – Lewis Hamilton

Hamilton în lacrimi

După ce a câștigat Marele Premiu al Turciei și pentru a 7-a oară titlul de campion mondial, Britanicul nu a putut să-și stăpânească lacrimile.

Loading...