Redactia.ro
Home » Știri » Liderii UE au decis eliminarea dependenței de petrol și gaze din Rusia până în 2027

Liderii UE au decis eliminarea dependenței de petrol și gaze din Rusia până în 2027

Liderii UE au decis eliminarea dependenței de petrol și gaze din Rusia până în 2027

Liderii UE au decis eliminarea dependenței de petrol și gaze din Rusia până în 2027. Președintele Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că liderii UE au decis ca în următoarele două luni să facă propuneri pentru eliminarea dependenței blocului comunitar de importurile de petrol și gaze din Rusia până în 2027.

Liderii UE au decis eliminarea dependenței de petrol și gaze din Rusia până în 2027

CNN transmite că Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, vineri, că liderii Uniunii Eurpene au decis ca în următoarele două luni să facă propuneri pentru eliminarea dependenței comunitar de importurile de petrol și gaze din Rusia până în 2027. „Până la mijlocul lunii mai vom face propuneri pentru a elimina treptat dependența noastră de gazul, petrolul și cărbunele din Rusia până în 2027, susținuți de resursele naționale și europene necesare”, a spus Von der Leyen după summitul liderilor UE, convocat pentru a discuta despre războiul Rusiei din Ucraina.

Când Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina, UE a promis că va diversifica resursele de energie. Cu toate astea, progresele au fost limitate, partial din cauza Germaniei care nu a vrut să agite spiritele cu Moscova. Decizia președintelui Putin de a ordona luna trecută invazia a schimbat datele problemei. În câteva zile, cancelarul german Olaf Scholz a oprit gazoductul Nord Stream 2, proiect co-finanțat de companii germane care ar fi mărit considerabil capacitatea Rusiei de a trimite gaz direct către Europa, astfel ocolind Ucraina.

Ursula von der Leyen și oficialii de la Bruxelles au prezentat săptămâna trecută, planurile de a reduce în 2022 importurile de gaze rusești în UE prin găsirea unor furnizori alternativi, astfel accelerând tranziția către energie regenerabilă. UE plănuiește să reducă consumul de gaze rusești prin îmbunătățirea eficienței energetice precum și prelungirea vieții centralelor pe cărbune și nucleare care ar fi fost închise. „Aceasta reprezintă două treimi din ce importăm de la ei”, le-a spus acesta reporterilor. „Două treimi până la sfârșitul acestui an. Este greu, al naibii de greu, dar este posibil dacă suntem dispuși să mergem mai departe și mai repede decât am făcut-o înainte”, a adăugat liderul european.

Rusia furnizează 27% din importurile de petrol ale Europei

Aproape 40% din necesarul de gaze naturale ale UE depinde de importurile din Rusia, iar aceasta furnizează aproximativ 27% din importurile de petrol ale Europei precum și 46% din cele de cărbune. Comertul valorează, la un loc, zeci de miliarde de dolari pe an pentru Rusia.

Liderii europeni au explicat că blocul comunitar nu se poate alături SUA ca să interzisă petrolul rusesc, din cauza impactului asupra gospodăriile și a întreprinderilor care deja se confruntă cu prețuri extrem de mari. O companie mare de îngrășăminte a tăiat din producția sa europeană din cauza prețurilor mari la gaze naturale. Vicepremierul rus Alexandeer Novak a declarat că Rusia ar putea tăia furnizarea de gaz către Germania prin Nord Stream 1 ca represalii pentru blocarea de către Berlin a noului proiect Nord Stream 2. „Aceasta va fi polița noastră de asigurare față de întreruperile de furnizare”, a spus șefa Comisiei Europene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: