Redactia.ro
Home » Știri » Lista datornicilor la ANAF. Cum afli dacă ai datorii și ce sume sunt restante

Lista datornicilor la ANAF. Cum afli dacă ai datorii și ce sume sunt restante

ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are obligația de a publica până la sfârșitul lunii aprilie, pentru primul trimestru și până la sfârșitul lunii iulie, pentru al doilea trimestru al anului 2020, listele debitorilor care înregistrează obligații fiscale restante, conform Ordinului Ministerului Finanțelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

ANAF a publicat lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale în T1 2020, conform legislaţiei în vigoare. În „lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T1 2020.

Obligaţiile fiscale pentru T1 2020 sunt aferente perioadei ianuarie – martie 2020. În cadrul listei sunt incluse doar firmele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei în sus.

Până pe data de 15 aprilie 2020, debitorii trebuiau să primească o notificare a restanțelor fiscale. Dacă există greșeli, contribuabilii au la dispoziție cinci zile de la data notificării pentru a clarifica situația, potrivit avocatnet.ro.

Lista datornicilor este publicată trimestrial

ANAF va publica și lista firmelor care au datorii mari la Fisc în al doilea trimestru din 2020 la sfârșitul lunii iulie, potrivit legislației în vigoare. Companiile care nu și-au plătit datoriile către ANAF vor fi incluse pe „lista neagră” dacă sumele depășesc 100.000 de lei.

Lista datornicilor la Fisc în trimestrul al doilea din acest an, adică din perioada aprilie – iunie 2020, o să apară pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) până pe 31 iulie.

„Lista ruşinii” este reglementată de Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Cei care-și achită integral datoriile la ANAF sunt scoși de pe lista datornicilor în maximum 15 zile de la data plății. Consultați lista neagră a Agenției Naționale de Administrare Fiscală pe anaf.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: