Redactia.ro
Home » Știri » Lista invitaţilor la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Cine nu va fi prezent

Lista invitaţilor la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Cine nu va fi prezent

Regina va fi depusă în stare de veci la Westminster Hall de miercuri la ora 17:00 până luni, 19 septembrie, la ora 6:30, ziua funeraliilor de stat. Iată lista cu cei care vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta!

Lista invitaţilor la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor reuni la Londra sute de șefi de stat, membri ai familiei regale și alte personalități politice.

The Times a publicat marți lista invitaților așteptați, pe care o sursă guvernamentală londoneză a comparat-o cu împachetarea a „sute de vizite de stat” în doar câteva zile. Aproximativ 500 de șefi de stat, membrii ai familiei regale și alte personalități politice sunt așteptați să aducă un omagiu reginei Elisabeta, care a murit „pașnic” la vârsta de 96 de ani pe 8 septembrie.

Din partea Commonwealth-ului, premierul canadian Justin Trudeau, premierul australian Anthony Albanese, premierul neozeelandez Jacinda Ardern și guvernatorul general al Jamaicii, Sir Patrick Allen, au declarat că vor participa.

Președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden vor reprezenta Statele Unite, care împărtășesc o relație specială cu Regatul Unit. În mod firesc, noul premier ales al Regatului Unit, Liz Truss, va fi și ea în doliu pentru monarh.

În completarea G7, vor fi prezenți și președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, președintele Italiei, Sergio Mattarella, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Printre invitații regali se vor număra prințul Albert al II-lea și prințesa Charlene de Monaco, regele Felipe și regina Letizia ai Spaniei, regele Philippe și regina Mathilde ai Belgiei, regele Carl XVI Gustaf și regina Silvia și ai Suediei, împăratul Naruhito al Japoniei, regele Willem-Alexander și regina Maxima ai Țărilor de Jos, precum și mama monarhului, fostul monarh, prințesa Beatrix.

Părinții regelui Felipe, fostul rege Juan Carlos și regina Sofia, ar putea, de asemenea, să se alăture, la fel ca și regele Harald al V-lea al Norvegiei și regina Margrethe a Danemarcei.

Călători din alte părți ale Europei și din întreaga lume, printre demnitarii care vor veni se numără: președintele Andrzej Duda al Poloniei, președintele Alexander Van der Bellen al Austriei, președintele Gitanas Nauseda al Lituaniei, președintele Tayyip Erdoğan al Turciei, președintele Isaac Herzog al Israelului, președintele Cyril Ramaphosa al Africii de Sud, președintele Ranil Wickremesinghe al Sri Lanka, președintele Yoon Suk-yeol al Coreei de Sud și președintele Jair Bolsonaro al Braziliei.

Cine nu va fi prezent la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Potrivit The Times, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, nu va fi prezent, pe fondul războiului în curs cu Rusia, și nici un reprezentant al Rusiei sau al Belarusului.

Nu este invitat nici Myanmar, în urma unei lovituri de stat în această țară anul trecut. Ziarul relatează că Iranului i s-a cerut să participe la nivel de ambasador, astfel că președintele Ebrahim Raisi nu va fi în bănci.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: