Redactia.ro
Home » Știri » Liviu Dragnea a pierdut un proces crucial! Va plăti toate costurile

Liviu Dragnea a pierdut un proces crucial! Va plăti toate costurile

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a pierdut procesul prin care a acționat în instanță o instituție a Comisiei Europene la Tribunalul UE de la Luxemburg. Instanța europeană a hotărât că fostul președinte al Camerei Deputaților va plăti cheltuielile de judecată.

Fostul președinte PSD contesta de fapt un raport OLAF din 2018, care a dus la deschiderea de către DNA a dosarului de corupție Tel Drum. Dosarul, care avea legătură cu compania Tel Drum, a fost clasat în anul 2013, însă instanța supremă a decis să-l redeschidă, în baza rapoartelor OLAF.

Potrivit minutei instanței Tribunalul Uniunii Europene din Luxemburg, din 12 mai 2020, solicitările lui Liviu Dragnea au fost declarate inadmisibile. „Acțiunea (introdusă de Liviu Dragnea – n.r.) este respinsă ca inadmisibilă în întregime, fără a fi necesar să se aprobe cererea reclamantului de a organiza un proces”, se arată în decizia Tribunalului UE.

Dragnea a reclamat Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Europene (CJUE) pentru că a refuzat să înceapă o investigație asupra OLAF privind dosarul Tel drum. Potrivit documentului, Liviu Dragnea a solicitat „anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018” și „obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată”.

Liviu Dragnea, acuzat de deturnare de fonduri europeni

Trebuie menționat că în 2018 Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală de către DNA pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Dosarul „Tel Drum” este bazat pe raportul OLAF și nu a fost finalizat nici până acum cu o trimitere în judecată.

Cercetările în dosarul Tel Drum, în care este cercetat fostul lider PSD, au fost suspendate pe perioada stării de urgenţă, ca urmare a decretului prezidențial de instituire a stării de urgență, a dezvăluit procurorul-şef DNA, Crin Bologa, potrivit Digi24.ro.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. În opinia OLAF, acesta este un caz emblematic pentru fraudarea banilor europeni. Conform raportului, România a făcut obiectul a 11 investigații din partea OLAF, cele mai multe din întreaga Uniune Europeană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: