Redactia.ro
Home » Știri » Localitățile din Italia fără niciun caz de infectare cu COVID-19: care este secretul lor?

Localitățile din Italia fără niciun caz de infectare cu COVID-19: care este secretul lor?

În ciuda faptului că Italia a fost profund afectată de epidemia care a cauzat până în prezent 187.327 de cazuri de infectare cu coronavirus și moartea a 25.085 de persoane, există câteva localități care au fost ferite de virus. Primarii acestora au dezvăluit motivele pentru care pandemia le-a ocolit. 

S-a discutat îndelung în ultimele săpătmâni despre cazul comunei Ferrera Erbognone din provincia Pavia, situată în regiunea Lombardia, care, până în prima săptămână a lunii aprilie, nu a înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirus. Inițial se presupunea că locuitorii acesteia au în sânge anticorpi care au împiedicat infectarea lor cu COVID-19, însă cele două cazuri înregistrate recent în comună au dovedit contrariul. Ferrera Erbognone a rezistat timp de săptămâni întregi din simplul motiv că locuitorii au respectat măsurile restrictive. Există, însă, alte localități în Peninsulă care continuă să reziste pandemiei. 

Localitățile din Italia fără niciun caz de infectare cu COVID-19

Primarul unui mic oraș din regiunea Umbria, Otricoli, a declarat că a fost avertizat de fiica sa, de profesie medic, că epidemia trebuie luată în serios și că este necesar să ia măsuri pentru a o preveni. În plus, acesta a afirmat, potrivit quotidiano.net, că izolarea socială în acele locuri este ceva obișnuit, fapt care a făcut astfel încât locuitorii să rămână în siguranță. Orașul numără în prezent 1.829 de locuitori. Deși mulți dintre ei sunt persoane în vârstă, iar localitățile din apropiere au fost afectate de virus, la Otricoli s-au efectuat până în prezent 60 de teste și toate au avut rezultat negativ. Primarul a mărturisit că locuitorii s-au purtat în mod exemplar și au respectat măsurile luate din timp, prin urmare intenționează să deschidă cimitirele. Cu toate că la început câteva persoane s-au înfuriat din cauza regimului de izolare, astăzi îi sunt recunoscătoare primarului și îi mulțumesc pentru implicare.  

Primarul comunei Attigliano, situată în aceeași regiune, a declarat că cei 1.976 de locuitori au fost extrem de disciplinați și nu au încălcat regulile, prin urmare virusul i-a ocolit. A fost întreruptă de la început orice legătură cu localitățile vecine unde existau pacienți bolnavi de COVID-19 și, ca măsură de precauție, doi locuitori au stat în carantină la domiciliu deoarece instraseră în contact cu persoane din afara comunei. 

Și Insulele Tremiti din provincia Foggia au avut norocul de a nu înregistra niciun caz de infectare cu coronavirus. Acest lucru se explică deoarece zona este izolată, iar numărul de locuitori este foarte mic: 472. Aceștia mărturisesc că i-a ajutat, ca și în celelalte orașe unde nu a pătruns virusul, disciplina: toți au respectat măsurile luate din timp și au avut grijă să nu intre în contact cu nimeni. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: